Rekordot dönthet az idei cselgáncs-vb

Az augusztus végén kezdődő tokiói világbajnokságon 151 ország 890 versenyzője regisztrált, Magyarországot 13 sportoló képviseli.

Sipőcz Richárd ünnepli győzelmét az orosz Anton Krivobokov ellen a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 14-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs) Sipőcz Richárd ünnepli győzelmét az orosz Anton Krivobokov ellen a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában (Fotó: MTI/Czagány Balázs)Rekordlétszámú versenyző léphet tatamira az augusztus 25-én kezdődő olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

A judoinfo.hu szakportál vasárnapi beszámolója szerint a nevezési határidő lezárultáig 151 ország 890 versenyzője regisztrált. A rekordot a 2011-es párizsi vb tartja, ahol 132 ország 871 versenyzője szerepelt.

A nyolcnapos vb első hét napján az egyéni küzdelmekre, a szeptember 1-jei zárónapon pedig a vegyes csapatversenyekre kerül sor, a program és a helyszín is megegyezik majd a jövő évi olimpiáéval.

A csütörtökön kihirdetett magyar csapat 13 fős lesz, a férfiaknál a nehézsúly kivételével minden súlycsoportban indul magyar versenyző, a nőknél a 70 és a 78 kilogrammban nem lesz magyar induló.

Eldőlt az is, hogy Tokióban nem lép tatamira a tízszeres világbajnok francia Teddy Riner, aki hosszú kihagyás után montreali Grand Prix-győzelemmel tért vissza a nemzetközi mezőnybe, de a verseny utáni nyilatkozatában jelezte: még nem áll készen a világbajnoki részvételre.

A magyar vb-csapat:
férfiak:

60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC)

66 kg: Boros Bence (Kaposvári JK)

73 kg: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE), Szabó Frigyes (UTE)

81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE)

90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest)

100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Ohát Zalán (Budaörsi SC)

nők:

48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya)

52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE)

57 kg: Karakas Hedvig (BHSE)

63 kg: Özbas Szofi (Ceglédi VSE)

+78 kg: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)