Musorujsag
Élő Eredmények

Kőkemény sorsolást kaptak a magyar cselgáncsozók a tokiói vb-n

m4sport.hu
Vasárnap elrajtol Tokióban a 2019-es cselgáncs-világbajnokság. Szombat reggel a sorsolást is megtartották a japán fővárosban és a magyar versenyzők sajnos egy-két kivételtől eltekintve rendkívül nehéz ágakra kerültek. A vb küzdelmeit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.
Ungvári Miklósnak sem kedvezett a szombat reggeli sorsolás (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Az olimpiai kvalifikációs sorozat legfontosabb eseményén a sorsoláskor a szerencse nem a magyar sportolók mellé szegődött. A legfontosabb tudnivalókat a judoinfo.hu gyűjtötte össze.

Az esemény remek hírekkel kezdődött: véglegessé vált, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) Budapestre helyezi át székhelyét, valamint hivatalossá tették, hogy a 2022-es világbajnokság rendezési jogát a magyar fővárosnak ítélték.

Ungvári Miklósék mellett Tokióban lesz még egy magyar szereplője a világbajnokságnak Gosztonyi Balázs személyében, aki bíróként lép majd tatamira.

A sorsolás:

A 48 kilogrammos hölgyeknél Csernoviczki Éva a világranglista első helyezettjének ágára került, akivel abban az esetben kerülne össze, ha két küzdelmet megnyerne. A tatabányai dzsúdós a legjobb nyolc közé kerülésért így papírforma szerint a japán Tonaki Funával, 2017. világbajnokával, 2018. vb-ezüstérmesével találkozhat, a londoni olimpia bronzmeccsén Csernoviczki azonban le tudta győzni.

Az 52 kilós Pupp Réka a kétszeres vb-ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok román Andreea Chitu ellen kezd. Eddig három alkalommal találkoztak és kétszer a junior Eb-győztes paksi sportoló győzött.

Karakas Hedvig (fehérben) bolgár ellenfél ellen kezd (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Karakas Hedvig az 57 kilósok között a bolgár Eb-ezüstérmes Ivelina ellen kezd. A BHSE vb-harmadik versenyzője többször legyőzte már riválisát, legutóbbi küzdelmük alkalmával azonban a bolgár cselgáncsozó nyert.

A nehézsúlyúak között Szigetvári Mercédesz már a 32 közé kerülésért rendkívül nehéz mérkőzésre számíthat az idei bakui Grand Slam-győztes Kalanyina ellen. Eddig háromszor találkoztak és minden alkalommal az ukrán hagyta el győztesen a tatamit.

A férfiknál a 60 kilogrammosok között Szabó Csaba sorsolása kedvezőnek látszik, első küzdelmén esélyesként lép szőnyegre a Kiribatiból érkező ellenfele ellen, majd izraeli dzsúdós következhet, így Szabó a legjobb 16 közé is menetelhet.

Boros Bence világbajnoki újoncként mutatkozik be Tokióban és számára a legjobb 32 közé jutás is remek eredmény lenne a 66 kilósok között.

A legszerencsétlenebbül a 73 kg-os Szabó Frigyes és Ungvári Miklós járt, egy-egy megnyert küzdelem után rendkívül nehéz ellenfelek várhatnak rájuk. Szabó a vb-bronzérmes, Európa-bajnok azeri Heydarov, Ungvári pedig a sportág kiemelkedő alakja, az olimpiai és kétszeres világbajnok japán Ono Sohej ellen küzdhet a továbbjutásért.

Ungvári Attila is kemény ágra került (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Ungvári Attila is kifejezetten kemény ágra került. A kétszeres Eb-bronzérmes dzsúdós először orosz vagy svéd ellenféllel kerülhet szembe, majd a tizenhat közé kerülésért a kétszeres Európa-bajnok izraeli Mukival találkozhat.

A vb-ezüstérmes Tóth Krisztián favoritként, a 69 fős mezőnyben második kiemeltként lép tatamira a japán fővárosban. Az első igazán komoly akadály a legjobb nyolc közé jutásért várhat majd az MTK dzsúdósára, a papírforma szerint a mongolok Ázsia-bajnoki ezüstérmese, Altanbagana Gantulga vagy a GP-ezüstérmes olasz Nicholas Mungai személyében – írja a judoinfo.hu.

A 100 kilogrammosoknál a sérülésből visszatérő Cirjenics Miklós az idén már két GP-aranyat begyűjtő francia Iddir ellen kezd, a súlycsoport másik magyar indulója, Ohát Zalán pedig a nyolcszoros Afrika-bajnok egyiptomi Ramadan Darvisszal küzd első mérkőzésén.

A világbajnokság első napján, vasárnap Csernoviczki Évának és Szabó Csabának szoríthatunk. A küzdelmeket élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek