UEFA EURO 2020 UEFA EURO 2020 - Hírek

„Hogyan tudok jegyet igényelni a 2020-as Eb-re?” Mutatjuk!

| Forrás: m4sport.hu
Lassan célegyenesbe érkezik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság jegyigénylési időszaka, ezért aki szeretne részt venni a részben budapesti rendezésű kontinensviadalon, annak ideje kapcsolni, mert utólag nagyon nehezen lehet majd jegyekhez jutni. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
 

Amit mindenkinek szem előtt kell tartani, hogy július 12-én 14 órakor lezárul a jegyigénylési időszak. Akik regisztráltak és elküldték igényeiket az UEFA hivatalos oldalán, azok joggal bízhatnak benne, hogy részt vehetnek majd valamelyik mérkőzésen. Fontos tudni, ha túljelentkezés van egy adott jegytípusra/mérkőzésre, akkor augusztusban sorsolás útján kerülnek értékesítésre az igényelt jegyek.

„Június 12-e óta tart a jegyigénylési időszak, már minek regisztráljak, úgysem kerülök sorra a sorsoláson?” Akiben esetleg felmerülne ez a kérdés, az megnyugodhat, mert nincsen időrendi sorrend a sorsoláskor, így teljesen mindegy, hogy a jegyigénylési időszak elején, közepén vagy végén igényelt valaki jegyeket. Természetesen jobb túlesni a folyamaton minél hamarabb, mert a határidőt szigorúan kezeli az UEFA.

„Fogalmam sincs, hol kell jegyet igényelni, pedig szeretnék.” A jegyigényléshez az UEFA hivatalos Eb-oldalára kell lépni, ezt IDE kattintva megteheti. Ha megvan az oldal, kattintson az alábbi képre:

jegy

Innentől kezdve magyar nyelven vezeti végig önt a jegyigénylés folyamatán az UEFA. A legnagyobb eséllyel itt juthat jegyhez a szurkoló, a jegyek nagy része ezen jelentkezési időszak alatt kerül kiosztásra, a torna kezdetéhez közel pedig már csak korlátozott számú jegy lesz elérhető.

„Biztos nagyon drága a jegy, nem érdekel.” A budapesti jegyárak egyáltalán nem drágák egy nemzetközi tornához képest, az UEFA három kategóriát határozott meg: 30/75/125 euró. Amit jó ha tud minden futballszurkoló, aki utazni szeretne, az megteheti, mivel a 12 európai helyszín közül bármelyikre igényelhet jegyeket.

A különböző árkategóriájú jegyek a stadionban különböző helyekre szólnak (1. kategória a legdrágább jegy, a hely pedig a lilával jelölt terület). Az 1-es kategóriájú jegy a stadion középső területére enged belépést, a 2-es a szögletzászlóknál lévő területekre és a felső szektorokba, míg a 3-as a kapu mögé.

jegy1

Minél nagyobb a kereslet bizonyos jegyekre, annál kisebb az esély megszerezni őket. Jelenleg a 30 eurós jegyekre Magyarországon több százszoros a túljelentkezés, így aki mindenképp ott szeretne lenni a Puskás Stadionban Eb-mérkőzésen, az engedélyezze az UEFA számára, hogy drágább kategóriájú jegyet is elfogad, amennyiben nem sorsolják ki például a 30 eurós blokkban (ezt a jegyigénylési folyamat alatt egyértelműen megkérdezi a program). Itt érdemes szem előtt tartani, hogy ki tudja, mikor juthat el az ember Európa-bajnoki mérkőzésre, ráadásul négy találkozót Budapest rendez, így az utazás, a szállás és egyéb költségek nem terhelik a pénztárcát, mint például a három évvel ezelőtti franciaországi kontinensviadalra utazókét. A 75 illetve 125 eurós jegyek iránt jelenleg egyáltalán nincs túljelentkezés, egyelőre ez a két kategória szinte biztos befutó.

Mivel a sorsolás kategóriáról kategóriára halad, előfordulhat olyan helyzet, hogy egyes kategóriákban maradnak szabad jegyek (ha azokra kevesebb igénylés érkezett). Ekkor szintén sorsolás dönt arról, hogy ezek a jegyek mely igénylőkhöz kerülnek azok körül, akik az igényléskor megjelölték, hogy más kategóriájú jegyet is elfogadnak

„Menjek egyedül meccsre?” Nem kell magányosan végigizgulni senkinek az Eb-mérkőzéseket, ugyanis egy ember egy mérkőzésre akár négy jegyet is igényelhet, ezek egymás mellé szólnak, de van egyéb módja is, hogy a barátaival szurkoljon az ember, ezt is egyértelműen leírja az UEFA erre létrehozott menüpontja. A közel 70 ezer férőhelyes Puskás Ferenc Stadionban egyébként sem fogja senki egyedül érezni magát.

Amennyiben pedig valaki sikeresen igényelt jegye(ke)t valamelyik meccsre, akkor minden esetben megkapja az összes jegyet. Ez azt jelenti, hogy ha sikerrel jár a sorsoláson, mindig annyi jegyet fog kapni, ahányat igényelt.

Magyar szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Ausztria mérkőzésen a bordeaux-i Új Stadionban 2016. június 14-én. Magyarország 2-0-ra győzött. (MTI/AP/Haszan Ammar)

Magyar szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország – Ausztria mérkőzésen a bordeaux-i Új Stadionban 2016. június 14-én. Magyarország 2-0-ra győzött (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

„Nem akarok fizetni, ha nem is biztos, hogy kapok jegyet.” Ez csak egy jegyigénylési folyamat, így egyelőre semmilyen fizetési kötelezettséggel nem jár. Augusztusban a sorsolás után e-mailben a szerencséseket értesíti az UEFA, fizetésre csak ekkor kerülhet sor, innentől viszont már biztosan tudni lehet majd, hogy van-e jegye valakinek. A fizetésre az értesítést követően nagyjából tíz nap áll a szerencsések rendelkezésére.

Ráadásul amíg a jegyigénylési időszak tart, a jegyportálon módosítható vagy törölhető az igénylés, a jegyigénylési időszak lezárulta után erre már nem lesz lehetőség.

Azok, akik az első sorsolásnál nem járnak sikerrel és jegy nélkül maradnak, automatikusan bekerülnek a „Szurkoló az első” programba, így őket fogják elsőként értesíteni, ha – sikertelen fizetésekből vagy jegyvisszaváltásokból adódóan – további jegyek válnak elérhetővé. Ezek a szurkolók exkluzív elsőbbséget élvezve igényelhetik majd az így felszabaduló jegyeket az adott időszakban, amely 2019. augusztusában és szeptemberében zajlik.

Korlátozott számban 2019 decemberében és 2020 áprilisában lehet még jegyhez jutni, ekkor azonban már csak a kvalifikált és az európai selejtezőkben továbbjutott csapatok szurkolói számára, akik megfelelnek a nemzeti labdarúgó szövetségeik előírásainak.

Nem érdemes várni, irány az UEFA hivatalos oldala.

Arra is van lehetőség, hogy önkéntesként, világsztárok közelében élje át a 2020-as labdarúgó-Eb-t, erről ITT írtunk bővebben.

További Hírek