Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Képzés és stadiontúra: bejárták a Puskás Arénát az Eb hosszútávú önkéntesei

m4sport.hu/mlsz.hu
Átestek a szükséges tréningeken és interjúra készek az jövő évi Európa-bajnokság budapesti hosszú távú önkéntesei, akik a Puskás Arénába is ellátogattak – számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja.
Eb-önkéntesek a Puskás Arénában (Fotó: MLSZ) (Fotó: MLSZ)

A 2020-as Európa-bajnokság Önkéntes Program hosszútávú tagjainak nem kisebb a feladatuk, mint elbeszélgetni a programra jelentkező nagyjából 3000 emberrel, majd javaslatot tenni az önkéntes menedzsment csapatnak, hogy ki legyen az a közel 1000 fő, akik végül aktív részesei lesznek a 2020-as budapesti Európa-bajnokságnak.

A szerdai tréningen a hosszútávú önkéntesek a Puskás Arénát is meglátogatták, elsőként az önkéntesek interjúi helyszínéül szolgáló Danubius Hotel Aréna termeit járták be. Jövő hétvégén (06.05-06.) már több mint 200 jelentkezőt hallgatnak meg itt annak reményében, hogy mihamarabb összeáll az EURO2020 önkéntes csapata.

Innen sétáltak át az épülő Puskás Arénába, ahol kérdéseiket is feltehették a grandiózus épülettel kapcsolatban.

Eb-önkéntesek a Puskás Arénában (Fotó: MLSZ) (Fotó: MLSZ)

A program legfőbb részére, az önkéntesek tréningjére az Aréna mellett található „konténervárosban” került sor. Kezdésként Fodor Anett, az EURO2020 Önkéntes Program vezetője köszönte meg a társaság segítségét a Budapesten sikeresen lebonyolított női labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő kapcsán, majd kezdetét vette a hosszútávú önkéntesek felkészítése a hamarosan kezdődő interjú sorozatra.

Egy baráti hangvételű meghallgatás keretein belül mérik majd fel, kihez milyen pozíció illik leginkább a képességei, előzetes tapasztalatai, motivációja, valamint szabadideje alapján. Ezért elengedhetetlen, hogy a hosszútávú önkéntesek részletes ismeretekkel rendelkezzenek az eseményről és a megpályázható feladatkörökről, valamint bármilyen felmerülő kérdésre választ tudjanak adni.

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára.

A három árkategóriába eső belépőkért az UEFA hivatalos, magyar nyelvű oldalán jelentkezhet.

Ha pedig önkéntesnek jelentkezne akár a budapesti, akár más városban rendezett meccsre, megteheti ide kattintva.