Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Gulácsi Péter: Három győzelemre szükségünk lesz a biztos kijutáshoz

MTI
Gulácsi Péter szerint a magyar labdarúgó-válogatott következő, Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzése kulcsmeccs lesz a kijutás szempontjából.

„A szlovákok elleni összecsapás kulcsfontosságú lesz – jelentette ki az RB Leipzig kapusa az M1 aktuális csatornának. – Összesen még három győzelemre lesz szükségünk a biztos kijutáshoz, de jó esetben kettő is elég lehet”.

A magyarok jelenleg négy mérkőzés után kilenc ponttal vezetik a csoportjukat a szlovákok, a világbajnoki ezüstérmes horvátok, a legutóbb Eb-elődöntős walesiek, valamint a pont nélkül sereghajtó azeriek előtt. Az ötösből az első kettő jut ki a kontinensviadalra, amely részben magyar rendezésű lesz, ugyanis három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek Budapest ad otthont.

A 29 éves kapus arról is beszélt, hogy a Bundesligában bronzérmes klubjával két éve már szerepeltek a Bajnokok Ligája főtábláján, de ezúttal szeretnének túljutni a csoportkörön. Hozzátette, ezt új szakmai vezetéssel kell elérniük, mivel Ralf Rangnick eddigi vezetőedző a Red Bull egész sportrészlegének vezetője lett, helyére Markus Krösche érkezett sportigazgatónak a Paderborntól, míg Julian Nagelsmann vezetőedzőnek a Hoffenheimtől.

Gulácsi, akinek nemrég megszületett kisfia, azt is kifejtette, hogy volt klubjában, a Salzburgban nagy lehetőség előtt áll a válogatott tehetsége, Szoboszlai Dominik, mivel a Salzburg 25 év után szerepelhet ismét a BL-főtábláján, ami nagyban segítheti a középpályás fejlődését.

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára. A három árkategóriába eső belépőkért uefa.com/euro2020.com/ticketing magyar nyelvű oldalon jelentkezhet.