Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Szalai szerződése meghosszabbodott – de ettől még nem biztos, hogy marad

kicker.de (fotó: epa)
A Kicker megerősítette, hogy Szalai Ádám szerződésében életbe lépett a 2020 nyaráig szóló automatikus hosszabbítási opció.
 

A szaklapnak a Bundesligában kilencedik helyen végző klub igazgatója, Alexander Rosen ismerte el, hogy a 31 éves csatár az előző szezonban elérte a megállapodásban szereplő meccsszámot. A Hoffenheim el is kezdte a felkészülést, ám Szalai csak a második napon csatlakozik a kerethez, mert a lejárt a munkavállalási papírja, amit előbb meg kellett újítania.

Ettől függetlenül egyáltalán nem veszi biztosra a maradását a Kicker, mivel posztján Joelintont, Ishak Belfodilt és Andrej Kramaricot továbbra is elé sorolja a hierarchiában. Igaz kiemeli, Szalai eddig is elfogadta helyzetét, és mikor lehetőséget kapott, bizonyított, a második sorból előrelépve hatszor talált be az idényben.

A cikkben szóba kerül a Trabzonspor mint az az együttes, mellyel szóba hozták már. Viszont hozzáteszik, ugyan a Hoffenheim nem kérne érte túl nagy árat, a magyar csatár eddig is megfontolt döntéseket hozott, így aligha fogad el bármilyen ajánlatot. „Ádám egy érett futballista, aki természetesen gondol a jövőjére is” – nyilatkozta Rosen.

Szalai klubcsapatával – ahol 2014 nyara óta játszik, és 94 mérkőzésen 22 gólnál jár – ellenben kulcsembere az Európa-bajnoki selejtezőn eddig remekül szereplő válogatottnak, így minden bizonnyal szem előtt tartja, hogy a következő évadban is rendszeres játéklehetőséghez jusson. Már csak amiatt is, mert amikor csak teheti, kihangsúlyozza, mennyire kivételes lehetőség lebeg a szemük előtt azzal, hogy Budapesten, hazai pályán léphetnének pályára a kontinenstornán.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára. A három árkategóriába eső belépőkért uefa.com/euro2020.com/ticketing magyar nyelvű oldalon jelentkezhet.