Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Tizenkilenc éves Trezeguet aranygólja

m4sport.hu
A 2000-es labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét napra pontosan 19 évvel ezelőtt rendezték Franciaország és Olaszország részvételével.
 

A belga, holland közös rendezésű tornára regnáló világbajnokként érkező franciák elképesztő erős kerettel rendelkeztek, olyan legendás labdarúgók alkották a csapatot mint például Laurent Blanc, Didier Daschamps, Marcel Desailly, Zinédine Zidane, Patrick Vieira vagy Thierry Henry.

Természetesen az olaszok sem panaszkodhattak, együttesük olyan futballistákra épült mint Paolo Maldini, Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, Alessandro Del Piero, Francesco Totti vagy Filippo Inzaghi.

A finálé első találatát Marco Delvecchio szerezte az 55. percben és sokáig úgy tűnt, az olaszokhoz kerül az Eb-trófea, azonban a 94. minutumban érkezett a csereként pályára lépő Sylvain Wiltord és hosszabbításra mentette a franciáknak a döntőt.

Az igazi dráma a 103. percben következett, a szintén csereként beálló David Trezeguet fordított és mivel akkor még aranygólig tartott a hosszabbítás, a franciák a találat pillanatában megnyerték a 2000-es Eb-döntőt.

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára. A három árkategóriába eső belépőkért uefa.com/euro2020.com/ticketing magyar nyelvű oldalon jelentkezhet.