Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

15 éves a foci Európa-bajnokságok legnagyobb csodája

m4sport.hu
Napra pontosan 15 évvel ezelőtt, július 4-én rendezték a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, amelyben óriási meglepetésre Görögország 1–0-ra legyőzte a házigazda Portugáliát és a magasba emelhette a Henri Delaunay-trófeát.

(Az összefoglalót a YouTube-ra átkattintva lehet megtekinteni.)

Ezzel Portugália lett az első nemzet, amely rendező országként elvesztett egy Eb-döntőt, 12 évet kellett várni a következőre, 2016-ban viszont már Cristiano Ronaldóék voltak az ünneprontók Franciaországban.

(fotó: MTI/EPA/Matthias Schrader) (fotó: MTI/EPA/Matthias Schrader)

A 2004-es torna volt a portugál aranygenerációként emlegetett válogatott utolsó közös dobása, olyan nevek fémjelezték Luiz Felipe Scolari együttesét mint Luís Figo, Deco, Rui Costa, Cristiano Ronaldo, Ricardo Carvalho vagy Nuno Gomes.

Az Otto Rehagel által vezetett, a minimalista futballt szinte tökélyre fejlesztő görög csapat mindössze második Európa-bajnokságán szerepelt és meg sem állt a végső győzelemig, az akkori csapatból olyan nevek ugorhatnak be elsőként, mint Antoniosz Nikopolidisz, Kosztasz Kacuranisz, a csapatkapitány, valamint a torna és a finálé legjobbjának választott Teodorosz Zagorakisz vagy a mindent eldöntő gólt szerző Angelosz Hariszteasz.

(fotó: MTI/EPA/Matthias Schrader) (fotó: MTI/EPA/Matthias Schrader)

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára.

A három árkategóriába eső belépőkért az UEFA hivatalos, magyar nyelvű oldalán jelentkezhet.

Ha pedig önkéntesnek jelentkezne akár a budapesti, akár más városban rendezett meccsre, megteheti ide kattintva.