Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Sergio Ramos: Hihetetlen érzés lenne hazai pályán Eb-meccset játszani

m4sport.hu
Különleges labdarúgó Európa-bajnokság veszi kezdetét 2020 nyarán, hiszen 12 ország 12 városa rendezi a jövőre 60 éves kontinenstornát, Budapest három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a Puskás Arénában. A forradalmi Eb-t még egy olyan szupersztár, mint és kétszeres Európa- és világbajnok Sergio Ramos is kiemelkedő izgalommal várja.
Sergio Ramos is betalált a svédek hálójába. (Fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ) (fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ)

Nem csoda, hiszen Spanyolország 1964 után látja ismét vendégül az Európa-bajnokságot, a választás Baszkföld központjára, Bilbaóra esett.

Az UEFA hivatalos honlapjának nyilatkozó Sergio Ramos elárulta, a 2019/20-as szezonban először a Real Madriddal szeretne a lehető legtöbb trófeát nyerni, de kiemelt helyet foglal el szívében az EURO 2020.

„Spanyolországban játszani a hazámért mindig különleges érzés, de mindezt egy Eb-mérkőzésen átélni a San Mamés-ben, hihetetlen lenne. Én személy szerint alig várom a tornát, amelyet egyedülállóvá tesz a 12 rendező város, egy igazi futballfieszta vár ránk.”

Ramos karrierje során 165 válogatott mérkőzésen lépett pályára (a csúcsot 167-tel Iker Casillas tartja), így a jövő évi Eb idején már 34 éves középhátvéd rekorderként játszhatna, egy végső győzelem esetén pedig triplázhatna, hiszen 2008-ban és 2012-ben is felért a csúcsra.

Chile-Spanyolország - Sergio Ramos és Iker Casillas Eduardo Vargas gólja után - fotó: MTI/EPA/Oliver Weiken (fotó: MTI/EPA/Oliver Weiken)

„Amennyiben a szövetségi kapitány úgy dönt, hogy beválogat, könnyen lehet, hogy megdöntöm a rekordot és természetesen meg is akarjuk nyerni a tornát, de nem a triplázásra gondolok, hanem arra, hanem, hogy mindent kiadjunk magunkból, hiszen bárkit le tudunk győzni, akár a fináléban is.”

„A hazai csoportmérkőzések mellett számos város pazar stadionjában bizonyíthatunk, a Wembley-ben elődöntőt vagy döntőt játszani szintén lenyűgöző lenne, feltenné a koronát az előttünk álló szezonra.”

Ott akar lenni a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein? Az első és egyben legfontosabb jegyigénylési időszak július 12-ig tart a kontinens 12 nagyvárosában, köztük a négy mérkőzésnek is otthont adó Budapesten is megrendezésre kerülő tornára. A három árkategóriába eső belépőkért (30, 75, 125 euró) az uefa.com/euro2020.com/ticketing magyar nyelvű oldalon jelentkezhet.

A 2020-as Eb rendező városai (forrás: MLSZ) A 2020-as Eb rendező városai (forrás: MLSZ)