Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Dárdai Pál: „Ha legyőzzük a szlovákokat, kijutunk az Európa-bajnokságra”

m4sport.hu
Bár komoly klubok keresték meg, a Hertha kispadját az előző szezon végén elhagyó Dárdai Pál nem siet a visszatéréssel, élvezi a pihenést és a berlini utánpótlásban is örömmel dolgozik. Azonban kapott olyan ajánlatot, amely megmozgatta a fantáziáját, erről, illetve a magyar fiatalok számára fájó hiányáról, valamint a válogatott Eb-kvalifikációs esélyeiről is beszélt a közmédiának adott interjúban.

Dárdai Pál úgy érzi, szüksége volt a pihenőre, meg is érdemelte és ki is használja.

„Most tartok másfél hónapos pihenőnél, és még nem érzem azt, hogy hiányozna a labdarúgás. Még nem vagyok kész arra, hogy valamit elvállaljak. De jól érzem magam, aktív pihenőn vagyok, gyönyörű a Balaton.”

A 43 éves szakember a 2018/19-es szezon végén állt fel közös megegyezéssel a Hertha kispadjáról, azóta rengeteg találgatás látott napvilágot, hol is folytatja pályafutását.

„Sok ajánlatot utasítottam vissza, a Bundesligából és külföldről is, egy olyan akadt, ami érdekel és el is gondolkodok rajta, egy televíziós ajánlat, Matthias Sammer kilépésével engem kértek fel szakkomentátornak, a Hertha bele is ment, csak azt kérték, ne Hertha-mérkőzésen dolgozzak. Ez az egyetlen, ami kicsit megmozgatta a fantáziámat, mert benne maradsz a Bundesligába, ott vagy a pénteki és a vasárnapi meccseken is, van egy kis analízis, látod az új játékosokat, kicsit szorgalmasabb vagy, ha csak otthon nézi az ember vagy néha kilátogat az Olimpiastadionba, nem olyan egyszerű.”

„Biztos el fogok látogatni klubokhoz, ez muszáj, de egyelőre nem érzem azt, hogy most le kellene valahova ülnöm és keményen kellene dolgoznom. ”

Dárdai Pál az RB Leipzig – Hertha BSC bajnokin 2019. március 30-án (Fotó: EPA/Filip Singer) (fotó: EPA/Filip Singer)

A közelmúltban kapott – vezetőedzői – ajánlatokkal kapcsolatban azt mondta, volt olyan németországi megkeresés, amely jól esett a hiúságának.

„Komoly klubok kérdeztek meg, a külföldieket viszont abszolút blokkoltam, az én pályafutásom vagy a német vagy a magyar közegbe való, mert azt ismerem, ott érzem jól magam.”

„Megvárjuk, hogy mi lesz, október, november, decemberben hogyan állnak más csapatok a dolgokhoz, plusz egy év múlva ugyanúgy él a szerződésem a Hertha utánpótlásában, ebben nincs mit szégyellni, szeretem az utánpótlást, szeretem a gyerekeket, ott is komoly eredményeim voltak. Nekem a legfontosabb az, hogy otthon a család boldog legyen, bármilyen döntést hozunk, az mindig a család érdekében történik.”

A nemzetközi kupákban induló magyar csapatok biztató kezdéséről Dárdai elmondta: „Jól néz ki, itt volt az ideje, hogy találjanak egy ritmust, ez nem is a játékosok kvalitásain múlt, hanem a ritmuson. A nyári szünet nagyon sovány a magyar játékosoknak, ezt kellett összerakni. Most jól indultak, de ami picit fáj, hogy sokkal több magyar fiatalt szeretnék látni a csapatokban, nemcsak a külföldieket, lehet, hogy valaki ezért meg fog kövezni, de a magyar fiatalok érettek, egy-két korosztályban jó eredményt értek el a válogatottal, én játszatnám őket, 20-25-30 mérkőzés után jönne a gyümölcs. Ez az egy, ami nekem picit furcsa, hogy nem vállalják be őket, bátornak kell lenni és be kell rakni őket, ugyanolyan jó eredmények lennének.”

Az interjú végén szóba került az Eb-selejtezős csoportját vezető magyar válogatott idei teljesítménye és a kvalifikáció esélyei is:

„Az esélyek jók, de nem kell túllihegni, ugye ilyenkor jön a probléma, hogy rámegy a teher a játékosokra, én azt gondolom, hogy a szlovák meccs fog mindent eldönteni.”

„A horvátok szerintem mindenképp kijutnak, a szlovákok és a magyarok között fog dönteni a különbség. Ami a csúnyább része, hogy a kinti mérkőzésen egy gyengébb napot kifogó szlovák válogatott is lefocizott minket, de a hazai közönség támogatásával és a magyar alapjátékkal, amire Marco Rossi is ráérzett, bárkit meg lehet fogni.”

„Ha legyőzzük a szlovákokat, megyünk, ha nem, akkor szerintem nem, akármilyen jól is állunk, az a mérkőzés dönt, egy nagyon nagy döntő lesz.”