Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Kikapott Szlovákiától a magyar válogatott

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re kikapott a szlovákoktól, így az elsőről visszacsúszott a harmadik helyre Európa-bajnoki selejtezős csoportjában.

Európa-bajnoki selejtező, E csoport:
Magyarország–Szlovákia 1–2 (0–1)
gól: Szoboszlai (50.), illetve Mak (40.), Bozenik (56.)
kiállítva: Baráth (lefújás után)

Magyarország: Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás, 30.), Willi Orbán, Baráth Botond, Kádár Tamás – Kleinheisler László (Holender Filip, 85.), Nagy Ádám (Pátkai Máté, 65.) – Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland – Szalai Ádám

Szlovákia: Martin Dubravka – Lubomir Satka, Denis Vavro, Milan Skriniar, David Hancko – Juraj Kucka (Jan Gregus, 86.), Stanislav Lobotka, Marek Hamsik – Albert Rusnak, Robert Bozenik (Michal Duris, 77.), Robert Mak (Lukas Haraslin, 86.)

A hazai szurkolók „Az Európa-bajnokság előttetek, a fekete sereg mögöttetek” kiírással köszöntötték a magyar válogatottat, egyúttal arany-fekete háttérben úszva kifeszítettek egy hatalmas molinót, amely Mátyás királyt ábrázolta lovon ülve.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az impozáns látvány után kevésbé volt sportszerű, hogy egymás nemzeti himnuszát mindkét fél kifütyülte.

Rangadóhoz méltóan nagy iramban kezdődött a találkozó, az első lehetőségre sem kellett sokat várni, Dzsudzsák nagyszerű passza után azonban Kleinheisler nem találta el jól a labdát, pedig tiszta helyzetből lőhetett. A magyarok egyre nagyobb tempóban futballoztak, sorra futottak a veszélyes akciók, próbálkozott Sallai, Szoboszlai és Szalai is, de Dubravka mindig hárítani tudott. A túloldalon Satka lesgólja jelezte, az ellenfél bármikor képes lehet egy gyors ellenakcióra. A magyarok mezőnyfölénye egyre nagyobb lett és állandósult, a szlovákok pedig olykor már saját térfelükön elveszítették a labdát, ezekből Marco Rossi együttese azonnal lövőhelyzeteket próbált teremteni. A szünet előtti utolsó tíz percre kiszabadult a szorításból a szlovák csapat, amely első komolyabb lehetőségét gólra váltotta, így előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

(fotó: MTI/Kovács Tamás)

A második játékrész álomszerűen indult magyar szempontból: Szoboszlai első válogatottbeli góljával egyenlített.

Ezt követően nyílt sisakos küzdelem alakult ki, mindkét fél veszélyes támadásokat vezetett, a vendégek gólt is lőttek. A magyarokat ismét feltüzelte, hogy hátrányba kerültek, nagy lendülettel támadtak, Dubravkának többször is védenie kellett, azonban a kinyíló magyar csapatot gyors kontrákkal többször átjátszották a vendégek, így amolyan adok-kapok alakult ki. Gulácsi védéseinek köszönhetően nem nőtt a hátrány, de a végére kissé elfáradt a magyar csapat, amely bár becsülettel próbálkozott a lefújásig, olyan nyomást már nem tudott generálni, mint a 75. percig, így másodjára nem sikerült egyenlítenie.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

A lefújás után még Baráth kapott egy piros lapot, így Nagy Ádám mellett, aki második sárgáját kapta a sorozatban, ő sem játszhat októberben Horvátország vendégeként.

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a nemzeti együttes először szenvedett vereséget hazai pályán, ezzel a kudarccal a horvátok vezetik a csoportot, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)

A magyarok legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégei lesznek.

Azerbajdzsán–Horvátország 1–1 (0–1)
gólszerzők: Khalilzade (72.), illetve Modric (11., tizenegyesből)

Hétfőn a horvát és a szlovák csapat is megelőzte a magyar labdarúgó-válogatottat az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjának tabelláján.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének elég lett volna a döntetlen ahhoz, hogy megőrizze vezető helyét, a szlovák sikerrel viszont nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Ahhoz, hogy a magyar válogatott ott legyen a részben hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokságon, a kvalifikációs sorozat hátralevő részében – azon kívül, hogy hazai pályán hozza az azeriek elleni kötelezőnek mondható sikert – bravúrra lenne szüksége vagy a világbajnoki ezüstérmes horvátok, vagy a legutóbbi kontinensviadalon elődöntős walesiek otthonában.

Az Eb-re a csoport első két helyezettje jut ki.

Korábbi eredmények:
1. játéknap (2019. március 21.):
Szlovákia-MAGYARORSZÁG 2-0 (1-0)
Horvátország-Azerbajdzsán 2-1 (1-1)

2. játéknap (2019. március 24.):
MAGYARORSZÁG-Horvátország 2-1 (1-1)
Wales-Szlovákia 1-0 (1-0)

3. játéknap (2019. június 8.):
Azerbajdzsán-MAGYARORSZÁG 1-3 (0-1)
Horvátország-Wales 2-1 (1-0)

4. játéknap (2019. június 11.):
MAGYARORSZÁG-Wales 1-0 (0-0)
Azerbajdzsán-Szlovákia 1-5 (1-3)

5. játéknap (2019. szeptember 6.):
Wales-Azerbajdzsán 2-1 (1-0)
Szlovákia-Horvátország 0-4 (0-1)

A csoport további programja:
október 10.:
Horvátország-MAGYARORSZÁG, Split 20.45
Szlovákia-Wales, Trnava 20.45

október 13.:
MAGYARORSZÁG-Azerbajdzsán, Groupama Aréna 18.00
Wales-Horvátország, Cardiff 20.45

november 16.:
Azerbajdzsán-Wales, Baku 18.00
Horvátország-Szlovákia, Rijeka 20.45

november 19.:
Wales-MAGYARORSZÁG, Cardiff 20.45
Szlovákia-Azerbajdzsán 20.45