Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Hány pontot szerez és hol végez csoportjában a válogatott? – szavazás

m4sport.hu
A szlovákok elleni vereséggel nehéz, de nem reménytelen helyzetbe került selejtezőcsoportjában a magyar labdarúgó-válogatott, amely öt forduló után a harmadik helyen áll az E jelű ötösben. Marco Rossi csapatára még három meccs vár az Eb-selejtező során, olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak: hány pontot szerez ezeken, illetve hol végez csoportjában a válogatott?
 

A magyarok a következő fordulóban (október 10.) a vb-ezüstérmes horvátok vendégei lesznek Splitben, három napra rá Azerbajdzsánt fogadják, majd az Eb-selejtező utolsó fordulójában, november 19-én Walesbe látogatnak.

A papírforma alapján Horvátországban nem sok sót eszik majd meg a magyar válogatott, amely azonban hazai pályán (2–1) már megmutatta, hogy képes meglepetésre és eredményes játékra Modricék ellen.

Azerbajdzsánban magabiztosan győzött a Rossi-csapat, és a hazai mérkőzés is kötelező győzelemnek tűnik, ám az azeriek éppen hétfőn bizonyították, hogy ebben a csoportban nincsen előre lefutott meccs.

Ugyanez persze igaz a Wales–Magyarország találkozóra is, amelynek az előzetes latolgatások alapján inkább a hazaiak az esélyesei, noha júniusban, a Groupama Arénában megérdemelt magyar győzelem született.

A magyar válogatott hátralévő meccsei:

Horvátország–Magyarország
Magyarország–Azerbajdzsán
Wales–Magyarország

A hétfői vereséggel a csoport harmadik helyére csúszott vissza a magyar csapat, és biztossá vált, hogy az előzéshez a hátralévő három meccsen mindenképpen több pontot kell szereznie a szlovákoknál (hiszen pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít), akiknek annyival könnyebb a sorsolásuk a magyarokéhoz képest, hogy Walest hazai pályán fogadják.

A jelenleg éllovas horvátok ugyancsak kettő meccset játszanak hazai környezetben, épp a közvetlen rivális Magyarország és Szlovákia ellen, míg október 13-án Walesben vendégeskednek.

A vesztett pontok tekintetében a magyarokkal azonos pontszámmal álló walesiekre pedig még négy meccs vár: kettő otthon (Horvátország és Magyarország ellen), kettő pedig idegenben (Szlovákiában és Azerbajdzsánban), Giggsékkel szemben viszont (egyelőre) a pontazonosság a magyaroknak kedvez.

(forrás: M4 Sport) (Forrás: M4 Sport)

Az E csoport hátralévő meccsei:
Október 10.:
Horvátország–Magyarország
Szlovákia–Wales

Október 13.:
Magyarország–Azerbajdzsán
Wales–Horvátország

November 16.:
Azerbajdzsán–Wales
Horvátország–Szlovákia

November 19.:
Szlovákia–Azerbajdzsán
Wales–Magyarország

Borítókép: A magyar csapat játékosai éneklik a Himnuszt a szlovákok elleni meccs után (Fotó: MTI/Illyés Tibor)