Musorujsag
Élő Eredmények

A sok résztvevő miatt először volt két napos az evezős ergométeres ob-n

A sok résztvevő miatt először volt két napos az evezős ergométeres ob-n

MTI
Győrben 41 klub képviseletében több mint 850 versenyző vett részt az evezős ergométeres országos bajnokságon, amelyet a hét végén a sok nevezés miatt először kellett két nap alatt megrendezni.

Pető Tibor, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: az ergométeres evezés egyre népszerűbb Magyarországon is, az amatőrök és a masters korosztály nevezői miatt zsúfolt lett volna, ha az ob-t az eddigi szokásoknak megfelelően egy nap alatt rendezik meg. Az elnök elmondta: a viadalon 41 klub több mint 850 versenyzője indult.

„Örömmel és büszkeséggel tettünk eleget annak a kihívásnak, hogy két napra bővítsük az ob-t” – nyilatkozta a sportág korábbi világbajnoka, akit december közepén választottak meg a magyar szövetség elnökének. Pető Tibor hangsúlyozta: köszönettel tartoznak a győri önkormányzatnak és a helyi evezősklubnak, amelyek immár tizedik alkalommal nyújtottak hathatós segítséget a szövetségnek a szervezéshez.

„Sikeresen megrendezett ob volt, igazán impozáns helyszínen, a tavalyi EYOF-n is főszerephez jutó sportcsarnokban” – mondta a sportvezető.

Pető Tibor elmondta, az ob-n elindultak a felnőtt, valamint az utánpótlás és az ifjúsági kerethez tartozó válogatott evezősök, ami nagyszerű erőfelmérő számukra a téli, alapozó munka után.

„Másfelől a vizes szezon rajtjához közeledve az edzők, sportvezetők is képet kapnak arról az edzésmunkáról, amit az elmúlt hónapokban végeztek el a versenyzők” – tette hozzá az elnök.

A győri ob első napján az igazolt versenyzők küzdöttek meg egymással, vasárnap a masters korosztály és az amatőrök küzdelmeire került sor, összesen 38 számban hirdettek bajnokot.

További tartalmak