2017-12-06 - 08:09
forrás: Red Bull
Jó hangulatú videó a bikásoktól.

Ünnepi hangulatban telt a keddi nap a Red Bull főhadiszállásán, ennek megteremtéséből pedig a pilóták is kivették a részüket. A Télapó, vagyis Daniel Ricciardo és segítője, Max Verstappen láthatóan élvezték az év végi eseményt, és – mondhatni, tőlük már megszokottan – hamar humorosra vették a figurát. A csapat pedig nem habozott, meg is osztotta követőivel ezeket a pillanatokat!

 

 

Videó

Robin szurkol

Kimi Räikkönen utolsó idei versenye talán nem sikerült valami látványosra, ám így is volt valaki, aki nagyon élvezte. A Ferrari garázsában a 2007-es világbajnok kisfia, Robin kuncogott nagyokat egy méretes fülhallgatóval a fején, hogy aztán az őt filmező édesanyja, Minttu biztatására angolul buzdítsa is a Ferrari sztárját.

Kimi Räikkönen végre felolvadt a Ferrari vidámparkjában

Kimi a hullámvasúton

Amióta Abu-Dzabiban felépült a Ferrari World, azaz a Scuderia első vidámparkja, évről évre kihagyhatatlan, hogy a csapat versenyzői felüljenek az egyik észvesztő hullámvasútjukra. Kimi Räikkönen 2014 óta rendszeres vendég a száguldó masinán, ám az útjairól készült felvételeket eddig az tette népszerűvé, hogy képes volt Mr. Beant meghazudtoló módon, pókerarccal, mindenféle érzelem kimutatása nélkül viselni a megpróbáltatásokat.

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel egyik korábbi kalandja (Fotó: XPB)

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel egyik korábbi kalandja (Fotó: XPB)

Jelentjük, idén végre megtört a jég(ember)! Igaz, ehhez kellett egy veszélybe kerülő sapka, valamint egy új játékszer, amely hátramenetben is száguld…

Variációk F1-es reklámra: a ferraris otthon érzi magát, ifjú kollégája egy kicsit sem...

Kimi és Verstappen reklámja

Ismerünk borzalmas és kimondottan jól sikerült, szórakoztató F1-es reklámokat is – az alábbi kettő mindenképp az utóbbi kategóriába tartozik, mert a mezőny legidősebb és legfiatalabb tagjának is egy kicsit benne van a személyisége. Egyiküket a saját világában ábrázolják, másikukat egy teljesen idegen korszakba helyezték.

Egy italgyártó számára keresve sem találni jobb reklámarcot Kimi Räikkönennél. Az alábbi kisfilm meg is ragadta a lényeget: a Ferrari versenyzője idegennek érzi magát az F1-es paddock médiavilágában, ám pár finnes klisé után jöhet valami, amit már annál jobban tud élvezni!

Max Verstappen reklámjaiban eközben az idő a központi motívum, ami minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője és futamgyőztese esetében eleve megkerülhetetlen téma. Hogy a „Playstation-generáció” képviselőjeként hogyan boldogul egy modern versenyautóban ülve, azt hétvégenként láthatjuk. Az viszont számára is új tapasztalat, amikor egy 80-as évekből származó Commodore számítógép, egy 70-esévekbeli hangfelvevő és egy walkman elé ültetik le…

Mindenesetre bizarr látvány nála jóval idősebb floppy lemezt és kazettát látni a kezében…

2017-11-21 - 13:54
forrás: Facebook
Bizarr, kétes eredetű kincsekre bukkantak valahol Franciaországban...

„Álomra bukkantam” – adta hírül nagy lelkesedéssel az autók tesztelésével is foglalkozó Michael Andrew van Houten a Facebookra tett bejegyzésében, mely aztán tartalma miatt futótűzként terjedt el az interneten. Mindössze pár fotót tett közzé az idő vasfoga által alaposan megrágott, kopott és rozsdás autóról, ám a feltűnést az keltette, hogy F1-es gépekről volt szó!

A furcsa kincsekre elmondása szerint „valahol Franciaországban” bukkant rá egy hátsó udvarban, alaposan elhanyagolt utánfutókon állva. A többek közt Ligier-, Lotus-, Ferrari- és Benetton-masinák eredete egyelőre erősen kétes, az biztosra vehető, hogy nem valódi versenyautókról, csupán replikákról, talán marketingcélokra használt modellekről van szó. Állapotukat, környezetüket látva viszont egyszerre csodálkozik és rémüldözik a versenyzést szerető ember, miközben legbelül arra gondol, bárcsak ő is találna valami hasonlót egy elhagyott pajtában…

2017-11-21 - 11:41
forrás: The Grand Tour
Fricska a német gyártónak a korábbi F1-es versenyzőtől.

Webber Mercedest vezet

A Red Bull korábbi versenyzője 2013-as F1-es visszavonulása után a Porsche sportautó-csapatát erősítette a megbízhatósági vébén, ám a múlt év végén annak a kategóriának és a versenyzésnek is végleg búcsút intett. Mindez két dolgot jelent: lazább, mint valaha, és megpályázhat olyan állásokat is, amikre eddig nem volt lehetősége.

Úgy döntött, szerencsét próbál a Top Gear korábbi triója, Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May új műsorában, a The Grand Tourban, s képességeit megmutatva bizonyítja, alkalmas lenne az új „Stig” szerepére.

Kijutott neki a zrikákból. May elsőre “azt gondolta”, ő a Dunkirk című film egyik szereplője, Clarkson csak Ausztrália „második legjobbjának” nevezte, míg Hammond nemes egyszerűséggel Danielnek szólította…

A slusszpoént persze nem ez jelentette, hanem az, hogy Webber a Porschéval megtett köre után egy zöld Mercedes AMG-be ültették, hogy összemérje a két autó gyorsaságát. Tekintve, hogy még ma is a Porsche nagykövete, „cáfolhatatlan” bizonyítékkal szolgált arra, hogy az ő német márkája a legjobb… Pedig tényleg mindkét autóból kihozta a maximumot…

Pontverseny
1.
Lewis HamiltonMercedes
363
2.
Sebastian VettelFerrari
317
3.
Valtteri BottasMercedes
305
4.
Kimi RäikkönenFerrari
205
5.
Daniel RicciardoRed Bull
200
6.
Max VerstappenRed Bull
168
7.
Sergio PérezForce India
100
8.
Esteban OconForce India
87
9.
Carlos SainzRenault
54
10.
Nico HülkenbergRenault
43