2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Anglia
Argentína
Ausztrália
Belgium
Brazília
Costa Rica
Dánia
Dél-Korea
Egyiptom
Franciaország
Oroszország
Panama
Peru
Portugália
Spanyolország
Svájc
Németország
Nigéria
Mexikó
Marokkó
Lengyelország
Kolumbia
Japán
Izland
Irán
Horvátország
Uruguay
Tunézia
Szerbia
Szenegál
Szaúd-Arábia
Svédország
Élő stream csatornák X

2018 Foci-VB - Cikkek

A futball-vb Messi és Ronaldo „gyenge pontja”

| Forrás: m4sport.hu
Minden bizonnyal ez lesz az utolsó nagy torna, melyen mindketten szerepelnek.
epa05875531 (FILE) Argentina's Lionel Messi reacts during the FIFA World Cup 2018 qualifying soccer match between Argentina and Chile in Buenos Aires, Argentina, 23 March 2017, (reissued 28 March 2017). Argentinian striker Lionel Messi has been banned for four international soccer matches for 'insulting' an assistant referee during the qualifier against Chile, the FIFA confirmed on 28 March 2017.  EPA/DAVID FERNANDEZ

Lionel Messi. EPA/DAVID FERNANDEZ

 

Hosszú évek óta megy a vita, hogy Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb labdarúgó. Mindketten számos egyéni sikert értek el, klubjaikkal pedig meghatározó szereplői a Bajnokok Ligája végküzdelmeinek.

Ugyanakkor a világbajnokságokon eddig nem igazán tudtak maradandót alkotni. Mindketten negyedik vb-jükre készülnek, és eddig egy ezüstérmet (Messi, 2014) és egy negyedik helyezést (Ronaldo, 2006) tudnak felmutatni.

A portugál eddig 13 meccset játszott vb-ken, és ezeken mindössze háromszor talált a kapuba. Valamennyi vb-jén egy gólig jutott. Ez roppant kevés, főleg annak fényében, hogy ő az egyetlen portugál játékos, aki hat nagy tornán (3 Eb-n és 3 vb-n) is gólt tudott szerezni. A 2006-os torna selejtezőinek második legeredményesebbje volt, de Németországban csak egy gólt szerzett, azt is 11-esből.

Messi két meccsel többet játszott eddigi három részvétele alkalmával és öt gólt szerzett. Ezekből négyet a legutóbbi, brazíliai tornán. 2006-ban a torna legfiatalabb góllövője lett, négy éve pedig megkapta a világbajnokság aranylabdáját, de ez utóbbi inkább a „nevének szólt”. Valószínűleg bármelyik címet elcserélné egy vb-trófeára.

Az oroszországi torna szereplői közül a német Thomas Müller mutatói a legjobbak, ő két vb-n szerepelt eddig és 13 meccsén 10 gólt lőtt.

Hírek