2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X

2018 Foci-VB - Cikkek

Ne lepődjünk meg, ha a vb partjelzői minden véleményes lest továbbengednek

| Forrás: BBC
A csütörtökön kezdődő világbajnokság asszisztensei utasításba kapták, hogy engedjék tovább a „véleményes” leshelyzeteket.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség játékvezetői testületének vezetője elmondta, azért döntöttek így, hogy egy esetleges téves játékmegállítás ne fosszon meg szabályos góltól egy csapatot, kétes esetekben inkább döntsön a videobíró.

Pierluigi Collina (Fotó: EPA/Abedin Taherkenareh)

Pierluigi Collina (Fotó: EPA/Abedin Taherkenareh)

Mint ismeretes, az oroszországi tornán a vb-k történetében először fogják alkalmazni videobíró-rendszert, melynek működéséről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

“Ha azt látják, hogy egy asszisztens nem emeli fel a zászlót, akkor az nem azért van, mert hibázik, hanem mert végrehajtja az utasítást – tette hozzá Collina. – Azt mondtuk nekik, hogy tartsák lent a zászlót, ha kétes leshelyzet adódik, amiből esetleg egy ígéretes támadás vagy gólhelyzet alakulhat ki. Ugyanis ha a bíró felemeli a zászlót, oda az egész. Ha viszont nem int, a támadás pedig továbbmegy és góllal fejeződik be, akkor megvan rá az esély, hogy a technológia segítségével megvizsgáljuk az esetet.”

Hírek