Musorujsag
Élő Eredmények

Végleges búcsú 8 közös év után: hálás a McLaren Buttonnek

Végleges búcsú 8 közös év után: hálás a McLaren Buttonnek

Sky Sports
Közeleg a szezon vége, s miközben Felipe Massa az F1-től köszön el, van még egy búcsúzónk: Jenson Button végleg kilép a McLaren kötelékéből.

Ami a Williams brazil veteránjának még hátravan, azon Jenson Button már átesett: idei nem tervezett monacói beugrásával teljesítette élete legutolsó Forma–1-es versenyét. 2009 bajnoka tavalyi bejelentésekor ugyan még nyitva hagyta a kiskaput a visszatérés előtt azzal, hogy egyéves szünetről beszélt, s új szerződést is aláírt a McLarennel, ám nemrég ő és csapata is megerősítette, e kapcsolatnak a mostani év lezárultával vége.

Button ezt a szezont a wokingiak hivatalos tartalékversenyzőjeként töltötte, ám szerepét 2018-tól a csapat ifjú titánja, Lando Norris veszi át, aki vele ellentétben nemcsak akkor áll majd rendelkezésre, amikor nagy szükség van rá, hanem a fejlesztésekből, a szimulátoros munkából, a tesztelésből is aktívan kiveszi majd a részét.

Éric Boullier versenyigazgató hálás Buttonnek az együtt töltött évek során végzett munkájáért. „Jenson kiváló versenyző volt, és egy remek nagykövet számunkra, a Forma–1, de Anglia számára is. A szerződése év végén lejár, de ettől még mindig tagja marad a McLaren családnak, és mindig különleges helye lesz a csapatban. Ilyen az élet, jön egy újabb fejezet Landóval, aki a helyébe lép harmadik versenyzőként” – fogalmazott a francia.

Button 2010 óta volt a McLaren alkalmazottja, összesen 8 versenyt nyert a csapattal, 136 futamon rajtolt, és a legjobb bajnoki eredményét a 2011-es ezüst jelentette.

A következő évnek Button várhatóan a japán Super GT-bajnokságban fog nekivágni, ahol már ősszel is teljesített egy versenyt Szuzukában. Akkor azt mondta: „Mihelyst célba értem, újra csinálni akartam. Rég volt részem ennyire jó érzésben. Jövőre biztosan versenyezni fogok valahol, de nem tudom, hogy az Amerikában, Európában vagy Japánban lesz-e. Vannak lehetőségeim arra, hogy teljes szezont fussak.”

Borítókép: Jenson Button (Fotó: XPB)

További tartalmak