Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso visszaesést jósol a Ferrarinak 2018-ra

Alonso visszaesést jósol a Ferrarinak 2018-ra

Sky
A ferrarisok helyett a Red Bull két versenyzője válik Lewis Hamilton legnagyobb ellenfelévé 2018-ban, véli Fernando Alonso. De reményei szerint így is csak az ezüstért küzdhetnek meg egymással…

Fernando Alonso kiterítette a lapjait! Nem önszántából, a német Sky televízió kérte erre, amelynek riportere, Tanja Bauer elé rakta az idei három élcsapat, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull versenyzőinek képét, kiegészítve a spanyoléval. A feladata egyszerű volt: sorba kellett rendeznie a kártyákat aszerint, kinek mekkora esélye lesz 2018-ban a bajnoki címre.

„Magamat ide helyezem” – tette gondolkodás nélkül saját képét a piramis legtetejére. „Igen, nagyon optimisták vagyunk, hogy a következő év lesz az, amelyben visszatérünk a csúcsra” – indokolt. „Aztán következik Lewis, az aktuális világbajnok, Max és Daniel” – rendezte sorba maga alatt Lewis Hamiltont, Max Verstappent és Daniel Ricciardót.

És hogy mi van korábbi csapatával, a Ferrarival? Nos, Alonso csak a harmadik sorba állította Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent, egy vonalba Valtteri Bottasszal, akikről láthatóan nem gondolja, hogy elég ütőképesek lesznek a Mercedes- és Hamilton-uralom megállítására.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonsót megkérdezték, mi a véleménye az idei világbajnokról. „Ő az egyik legnagyobb. Már négy világbajnoki címe van. Igaz, hogy az utóbbi hármat nagyon domináns Mercedesekkel nyerte, melyek teljesen uralták a bajnokságot. Így egy kicsivel könnyebb, de én így is a legnagyobbak közé sorolom a nehéz mclarenes időszaka miatt. 2009-ben és 2010-ben is nyerni tudott, kiemelkedően teljesített, olyan autókkal is képes futamokat nyerni, amelyek erre nem alkalmasak. Megérdemli a sikereket, még úgy is, hogy domináns autókat vezet.”

Végül arról is kérdezték, a mezőny egyik legtapasztaltabb tagjaként, 36 évesen mit üzenne a mai fiatal versenyzőknek, a gyerekeknek. „Mindenekelőtt: már öreg vagyok. De ha megborotválkoznék, meglepődének, hogy még mindig milyen fiatalosan nézek ki” – viccelődött. „Élvezniük kell az autósportot, a versengést, a küzdelmet. Agresszívnek kell lenniük, nem szabad félniük senkitől. Mindannyiunkban vannak szuperképességek legbelül, csak lángra kell lobbantani őket. Ha begyújtjuk ezt a tüzet, onnantól minden jönni fog magától.”

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak