Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Ez az utolsó jól kinéző autókkal futott verseny

Hamilton: Ez az utolsó jól kinéző autókkal futott verseny

Sky Sports
Egy korszak is véget ér a hétvégén Abu-Dzabiban: a mostani lesz az utolsó versenyhétvége, melyen még teljesen nyitott autók köröznek a pályán – aztán jön a glória.

Ezen a hétvégén Abu-Dzabiban nemcsak a 2017-es F1-es szezontól búcsúzunk, de egyben a teljesen nyitott F1-es autóktól is. 2018-ban érkezik a fejet védelmező bukókeret, a glória, amely nemcsak a szurkolók, a versenyzők és csapatok véleményét is erősen megosztja.

Csütörtökön a három élcsapat bajnokságban előrébb végzett versenyzőjét is megkérdezték, mit gondolnak-e korszakváltásról. Szavaikból és arckifejezésükből kiderült, nekik is vegyesek az érzéseik. Lewis Hamilton nem is titkolta ezt. „Nos, ez az utolsó év, hogy az autók ilyen jól néznek ki. A mostani az utolsó verseny, amelyen jól kinéző autókat láthatunk…” – döbbent rá a mercedeses. „A következő évtől már lefelé vezet az út a külsőt illetően. De a biztonság legalább nő. És ki tudja, talán egy új flip-flop márkát indítanak jövőre, így bizonyos szempontból siker lesz…”

Félreértés ne essék! Amikor a glória került szóba, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo sem mosolygott így... (Fotó: XPB) Félreértés ne essék! Amikor a glória került szóba, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo sem mosolygott így… (Fotó: XPB)

Sebastian Vettel a GPDA alelnökeként kezdettől fogva támogatja a glóriát, ám az ésszerűség által diktált véleményéből mégis kiérezni, ő sincs elragadtatva attól, hogy megcsúfulnak az autók. „Az autók valóban másképpen fognak festeni jövőre. Egyelőre valóban másnak néz ki minden…, de ehhez mindannyiunknak hozzá kell szoknunk. Nem is kérdés, hogy az autók jobban néznek ki ilyennek, amilyenek most. De abban is biztos vagyok, hogy megszokjuk majd, emellett pedig dolgoznak a kinézetén, és talán nem lesz olyan nagy dolog” – vélekedett diplomatikusan.

Daniel Ricciardo mély levegőt vett, mielőtt bármit is mondott volna. „Őszintén szólva nem igazán akarom ezt kommentálni. Mindenesetre a mostani verseny előtt alaposan letisztogatom a sisakomat, hogy lássák, mert jövőre nehezebb lesz észrevenni… De ez rendben van. Nem hinném, hogy annyira drámai lenne a helyzet, mint amilyennek egyesek beállítják” – fogalmazott az ausztrál.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak