Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Inkább Verstappent csapattársnak, mint Vettelt

Hamilton: Inkább Verstappent csapattársnak, mint Vettelt

Motorsport-Total
Semmi személyes, csak szívesen letörné az ifjú trónkövetelő szarvát. Amíg még megteheti...

A Mercedes versenyzője négy éven keresztül vívott kiélezett házon belüli csatát Nico Rosberggel, miközben 2007-ben a McLarennél már volt része egy másik belviszályban is Fernando Alonsóval. Ezek után nem csoda, ha 2017 legnagyobb előrelépését abban látja, hogy Valtteri Bottasszal együtt a békesség is megérkezett Brackleybe.

Jövőre biztosan nem változik a felállásuk, és egyelőre azt is nehéz elképzelni, hogy hosszabb távon változzon. Sebastian Vettel és Max Verstappen idén egyformán 2020-ig hosszabbított jelenlegi csapatával, így ők aligha lesznek a Mercedes versenyzői, miközben a hírek szerint Lewis Hamilton is hároméves kontraktust kaphat a csillagosoktól.

Mindezek ellenére a német RTL egyik nézője megkérdezte az idei világbajnokot, ha választania kellene,  Vettel vagy Verstappen oldalán versenyezne-e szívesebben. „Természetesen Sebastiannal több megbeszélnivalónk lenne, mert egyidősek vagyunk. De csapattársnak inkább Maxot választanám” – vágta rá a brit.

Elmondása szerint ennek nem személyes oka van. „Max az új, fiatal menő srác, aki körül nagy a felhajtás. A legjobb módja ennek a felhajtásnak a megszüntetésére, ha legyőzöm őt!” – jelentette ki nevetve.

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB) Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Hogy komoly fenyegetést lát a hollandban, arra már korábban is tett utalást. Bajnoki sikerét követően például elmondta, muszáj lesz továbbfejlődnie versenyzőként, mert ha nem teszi, 2018-ban könnyen a fejére nőhet a bajszát az idei szezon második felében már többször is megrángató Red Bull-os.

Ettől függetlenül Hamilton úgy látja, „még Vettel a jobb versenyző” két ellenfele közül, ám azt is tudja, hogy korából adódóan a hollandok kedvence fog többet fejlődni. Szerinte Verstappen előtt nagy jövő áll, és akár még a mostani rekordjaira is veszélyt jelenthet hosszabb távon. „Most sok versenyt kell nyernie. Max hihetetlen képességekkel rendelkezik. Tíz éven belül szerintem olyan jó lesz, mint mi vagyunk most” – vélekedett.

Borítókép: Max Verstappen, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak