Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Hamilton higgadtabb maradt, mint Vettel

Ricciardo: Hamilton higgadtabb maradt, mint Vettel

Racer
Lewis Hamilton bajnoki sikere részben annak volt köszönhető, hogy a brit higgadtabb maradt a szezon során, mint a nagy ellenfél, Sebastian Vettel – jelentette ki a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo, aki saját csapatát is dicsérettel illette.

Vettel az európai szezon végéig vezette a pontversenyt, majd az ázsiai túra néhány hét alatt szétzúzta bajnoki reményeit: Szingapúrban rajtbalesetbe keveredett (egyes vélemények szerint keverte magát), később pedig műszaki hibák sújtották, miközben Hamilton és a Mercedes sorozatban gyűjtötte a futamgyőzelmeket. Így fordulhatott elő, hogy a brit már Mexikóban elhódította a bajnoki címet.

Sikerében Ricciardo szerint az is komoly szerepet játszott, hogy a szezon során higgadtabb tudott maradni ellenfelénél és a nyomást is jobban kezelte (Vettelnek a szingapúri incidens mellett sokszor felróják a bakui esetet is, mely során ráhúzta autóját Hamilton Mercedesére a biztonsági autós fázis alatt). „Ezt tisztelem Lewis szezonjában” – mondta az ausztrál.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Egyértelmű, hogy nagyon jó volt az autója, de Sebastian autója is ugyanúgy jó volt. Lewis egyszerűen sokkal higgadtabb maradt. Kiegyensúlyozottabb volt és az önuralma is magasabb szinten volt. Ezt tiszteletben kell tartani. Mindig gyors volt, és egész évben jól vezetett” – magyarázta.

Ami a saját szezonját illeti, Ricciardo hamar elveszített az esélyt a bajnoki cím megszerzésére, a Red Bull ugyanis döcögősen kezdett, az adategyeztetési hiba kijavítását követően azonban gyors fejlődésnek indult. Az ötszörös futamgyőztes kiemelte, ha nyerni akarnak, jövőre az első pillanattól kezdve versenyképesnek kell lenniük. „A Mercedes nagyon erős volt az elmúlt négy évben. Mindig őket kellett legyőzni, és azt hittük, most lesz egy kis esélyünk erre” – fogalmazott.

„Pár versenyen kihívók tudtunk lenni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Végül ötödik és hatodik helyet szereztünk a bajnokságban, szóval nem ott végeztünk, ahol akartunk. Jövőre erősebben kell kezdeni az évet, ha esélyesek akarunk lenni. Idén ott veszítettünk sok lendületet, messze voltunk a Mercedestől és a Ferraritól. Sokat előre tudtunk lépni, ami remek volt, és most ezt a lendületet kell fenntartanunk. Ami engem illet, pár területen nekem is javulnom kell. Az időmérőn például nem voltam túl jó idén” – ismerte el őszintén.

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak