Räikkönen: Még várjunk a Liberty megítélésével

Pár évet mindenképpen várni kell még, hogy megítélhessük, jó munkát végez-e a Forma–1 új többségi tulajdonosa, a Liberty Media – jelentette ki a Ferrari világbajnoka, Kimi Räikkönen, aki egyébként elégedett az amerikaiak hozzáállásával.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

A Liberty hivatalosan 2017 januárjában vette át az F1 „irányítását”, az első hónapok pedig roppant pozitívak voltak számukra: a közösségi médiában való részvét fokozását, és a szurkolóbarát intézkedéseket mindenki pozitívan fogadta, és a hosszabb távú terveikkel kapcsolatban sem érkeztek komolyabb kritikák. A mézeshetek azonban hamar véget értek…


Miután felvázolták, miként csökkentenék a sportág kiadásait, és milyen erőforrásokkal képzelik el a kategória jövőjét, a nagy gyártók szinte azonnal nekik estek. Az utóbbi hetekben aztán nemcsak a csapatok, a szurkolók is „támadták” az amerikaiakat, köszönhetően néhány megosztó, vagy egyenesen népszerűtlen lépésnek: az austini „pilótaparádét” sokan túlságosan művinek, túlságosan „amerikásnak” találták, az F1 új logója pedig igen komoly bírálatokat kapott…
Kimi Räikkönen a spanyol szurkolók körében (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen a spanyol szurkolók körében (Fotó: XPB)


Egyelőre tehát eléggé vegyes a Liberty megítélése, ahhoz azonban, hogy kimondhassuk a végső ítéletet az F1 élén végzett munkájukról, el kell telnie néhány évnek – legalábbis Kimi Räikkönen szerint, kinek véleményét az új tulajdonosról is kikérték a Shell kérdezz-felelekjében. „Igyekeznek még nagyobbá, és könnyebben nézhetővé tenni a sportágat” – kezdte a finn.


„Próbálják még jobban bevonni az embereket. Viszont, szerintem csak néhány év múlva láthatjuk majd, milyen hatással voltak a sportra. Akkor, amikor kijönnek az új szabályok. Még csak most vették át, szóval egyelőre félúton tartanak” – folytatta 2007 bajnoka, majd az eddigi eredmények kapcsán elmondta, ő elégedett a Liberty hozzáállásával.


„Szerintem nagyon sokat foglalkoztak azzal, hogy meghallgassák mindenki véleményét, és megfelelő szabályokat alkossanak, valamint jó döntéseket hozzanak. Ezért gondolom úgy, hogy néhány év múlva, amikor majd az új szabályok, és az új autók debütálnak, láthatjuk, hogy jó döntéseket hoztak-e. Viszont az alapján, amit eddig láttam tőlük, és amit eddig láttam, elmondhatom, hogy legalább azért sokat tettek azért, hogy megpróbáljanak javítani a dolgon” – zárta gondolatát.
Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)