Wolff: A Magyar Nagydíj volt az év fénypontja

Bár a nagy ellenfél, a Ferrari nyerte a Magyar Nagydíjat – ráadásul a vörösök kettős győzelmet arattak – a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff úgy érzi, a mogyoródi viadal volt a szezon fénypontja. Már, ami a pályán történteket illeti…

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A Hungaroring egyike volt azon pályáknak, melyeken 2017-ben nem a Mercedes, hanem a Ferrari diktálta a tempót. A vörösök az időmérőn és a versenyen sem találtak legyőzőre, Sebastian Vettel pedig futamgyőzelmének köszönhetően 14 pontosra növelte előnyét a világbajnoki tabellán a nyári pihenőt megelőzően. És ezt részben a csillagosoknak köszönhette…


Valtteri Bottas ugyanis a csapatutasításnak engedelmeskedve maga elé engedte márkatársát, Lewis Hamiltont, bízva abban, hogy ő le tudja vadászni az élen haladó ferraris pilótákat. Noha a brit gyorsabb volt csapattársánál, a Ferrari kettősével ő sem bírt, és korábbi ígéretének eleget téve, az utolsó körben visszaengedte a finnt. Ezzel három pontot bukott, ami akár döntő fontosságú is lehetett volna a világbajnoki küzdelemben.
Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)


Akkor legalábbis úgy tűnt, az első félévben ugyanis szoros volt a küzdelem Vettel és Hamilton között, a nyár szünet után azonban a brit megtáltosodott, miközben a németnek többször meggyűlt a baja a műszaki hibákkal. Bár a Mercedes az év azon szakaszában több domináns győzelmet is aratott, Wolff kissé meglepő módon a magyar futamot nevezte szezonja fénypontjának.


„Ha a Forma–1-es versenyeket nézzük, akkor az én évem csúcspontja valószínűleg a Magyar Nagydíj. Számomra az egy roppant nehéz verseny volt, melynek a végén egy nagyon kemény döntést kellett hozni. Ugyanakkor nagyon fontos volt, hogy valahogyan megerősítsük a csapatunk értékeit” – mondta az osztrák szakember, aki már a futam után is „nagyszerűnek” nevezte a Magyar Nagydíj napját, ami „kiemelte, mennyire tisztelik egymást a Mercedes pilótái”.


Az már más kérdés, mit tartott a Mercedes sportigazgatója 2017 pályán kívüli fénypontjának. Válasza erre a kérdésre sokkal határozottabb volt, idén áprilisban ugyanis felesége, Susie (a Williams egykori fejlesztőversenyzője) életet adott első közös gyermeküknek. „Ha az én személyes fénypontomra kíváncsiak, az a fiam születése volt. Az mindent felülír” – mondta.
Toto és Susie Wolff (Fotó: Price / XPB Images) Toto és Susie Wolff (Fotó: Price / XPB Images)