Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo csodálja Hartley szívósságát

Ricciardo csodálja Hartley szívósságát

F1i
A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo örül, hogy a 2017-es évad végén Brendon Hartley visszatért a bikások kötelékébe, és a következő szezonra is lehetőséget kapott a Toro Rossótól. Az ausztrál csodálja kollégája kitartását és szívósságát.

2008 és 2010 között az ifjú Brendon Hartley volt a bikások egyik nagy reménysége, a juniorkategóriában elért eredményei azonban elmaradtak a várttól, így – akkor még – nem tudta meggyőzni főnökeit, és távoznia kellett a Red Bull programjából. Úgy tűnt, ezzel a Forma–1-es álmoknak is lőttek, évekkel később azonban az új-zélandi megkapta a nagy lehetőséget.

Azt követően, hogy szép sikereket ért el a megbízhatósági versenyeken, a Toro Rosso őt ültette a Renault-hoz távozó Carlos Sainz helyére, majd néhány futam után szerződést kínált neki a 2018-as évadra. Az anyacsapatnál versenyző Daniel Ricciardo – aki régóta jól ismeri már kollégáját – örül, Hartley megkapta a második lehetőséget, sőt csodálja is az új-zélandit, amiért újra tudta építeni pályafutását. „Az ő esetében a kitartás volt a legmeghatározóbb” – kezdte nyilatkozatát.

Brendon Hartley (Fotó: XPB) Brendon Hartley (Fotó: XPB)

„A Red Bull családban volt, majd el kellett mennie. Ezután rengeteg kategóriában kipróbálta magát, még régi autókkal is versenyezett! Mindig próbált visszatalálni a saját útjára. Állandóan hívogatta a csapatvezetőket: adjanak neki egy esélyt, engedjék, hogy vezessen! Végül pedig, az eredményeinek köszönhetően mindez kifizetődővé vált” – magyarázta.

Az ausztrál versenyző „lenyűgözőnek tartja”, hogy „új-zélandi unokatestvére mindent saját erejéből ért el. „Mindent saját magáért tett. Nem volt mögötte egy gazdag család, vagy valami hasonló. Saját magának teremtette meg a lehetőségeket. A Red Bull értékelte mindezt, és adott neki egy második esélyt. Szerintem most sokkal érettebb, és meg fog birkózni a nyomással” – zárta gondolatát.

Hartley pályafutása egyébként meglehetősen nehezen indult, hiszen folyamatosan technikai hibák hátráltatták, így rendre a mezőny végéről kellett indulnia egy számára jó ideig ismeretlen autóval, egy új környezetben, miközben régi kategóriájában, a WEC-ben is helyt kellett állnia (az év végén zsinórban nyolc hétvégét töltött versenyzéssel). Ő maga azonban többször elmondta, a kihívások csak még felkészültebbé tették, a kezdés tehát nem is lehetett volna „hasznosabb”.

Brendon Hartley (Fotó: XPB) Brendon Hartley (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo és Brendon Hartley (Fotó: XPB)

További tartalmak