Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton üzent Schumachernek

Hamilton üzent Schumachernek

Lewis Hamilton/Twitter, Motorsport-Total
Michael Schumachernek üzent közösségi oldalán a német rekordját idén túlszárnyaló Lewis Hamilton. Egyben reméli, jó példaképe a fiatalságnak.

A Mercedes címvédője az idei Belga Nagydíjon, a Michael Schumacher által csak saját „nappalijának” nevezett Spában állította be a német 2006 óta fennálló pole pozíciós rekordját. A 69.-hez aztán még hozzátett három elsőséget, s jelenleg 72-nél tart.

Lewis Hamilton közösségi oldalán 2017-es bajnoki szezonja legemlékezetesebb pillanatait összegzi az ünnepek előtt, és ennek keretében most mercedeses elődjének is üzent, megosztva róla egy 1994-es fotót is. „Michael! Beállítani idén Belgiumban a pole pozíciós rekordod, nagyon sokat jelent számomra, igazi megtiszteltetés. Folyamatosan imádkozom érted és a családodért” – üzente a hétszeres bajnoknak a Twitteren.

A brit idei szezonja csúcspontjának ettől függetlenül nem a pole-rekord megdöntését, hanem hazai versenyét tekinti. „Talán Silverstone volt számomra a fénypont. Úgy éreztem, mintha az lett volna a valaha volt legjobb hétvégém. Egyetlen másik hétvége sem ért a nyomába, még ha volt pár jó is. Ha majd egyszer visszatekintek a pályafutásomra, szívesen fogok visszagondolni rá” – mondta ötödik hazai győzelméről, melyet az csak még édesebbé tett számára, hogy előtte sok kritikát kapott a megelőző londoni F1-es utcai parádéjának kihagyása kapcsán.

Hamilton e pillanatokkal és negyedik világbajnoki címével minden idők legsikeresebb versenyzői közé lépett. Reméli, Schumacherhez hasonlóan ő is jó példaképnek bizonyul a fiatal generációk számára. „Sok évvel ezelőtt még ugyanolyan helyzetben voltam, mint most ők. Remélem, hogy a pályán nyújtott teljesítményemmel biztatni tudom őket, mert ők jelentik a jövőt” – fogalmazott, hozzátéve, mindig örömmel látja, amikor fiatalok az általa is annyira szeretett sportágat választják szenvedélyüknek.

Borítókép: Michael Schumacher és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak