Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: így ajándékozták meg egymást az F1-es versenyzők!

Videó: így ajándékozták meg egymást az F1-es versenyzők!

Formula1.com
Osztályokban, munkahelyeken bevett szokás a karácsonyi körbeajándékozás – az F1 úgy gondolta, a királykategóriában is azzá lehetne tenni! Íme, az eredmény!

A Forma–1-es versenyzők pár kivételtől eltekintve ritkán barátkoznak, ám ez még nem jelenti azt, hogy karácsony alkalmából ne lephetnék meg egymást pár aprósággal. A nagy ajándékozásra még a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon került sor, az eredmény pedig vegyes lett.

Többen igazán testhezálló ajándékot vehettek a kezükbe. Lewis Hamilton esetében a divat és a kutyák iránti rajongást kombinálta Carlos Sainz, így egy manőspakával, valamint a fényes nyakláncokat kedvelő gazdi stílusát követő etető tállal kedveskedett a világbajnoknak. Kevin Magnussen egy Muhhamad Aliról szóló könyvvel lepte meg a Renault versenyzőjét, aki szereti a bokszot és annak legendáját. „Kevin volt? Erre nem is számítottam! Honnan tudta, hogy Londonban élek, és hogy szeretem Muhhamad Alit?” – csodálkozott Sainz. Romain Grosjean eközben egyenesen repesett az örömtől, amikor meglátta, hogy Stoffel Vandoorne egy gofrisütővel ajándékozta meg.

A belga egyébként maga is gofrisütőt kapott, ám ez már kevésbé talált be. „Nem szeretem a gofrit” – árulta el Vandoorne Valtteri Bottas ajándékát kibontva. De nem ez volt az egyetlen ajándék, ami egy kicsit mellément. Nico Hülkenberg volt csapattársától, Sergio Péreztől kapott egy rózsaszín svájcisapkát, amely végül az alsóbb emelet korlátján landolt; de Valtteri Bottas sem igen tudta mire vélni, hogy egy doboz halkonzervvel kedveskedett neki Max Verstappen. „Honnan tudja, hogy van macskám? Fogalmam sincs” – állapította meg, majd köszönetmondás közben a kukába dobta a meggondolatlanul megbontott konzervet…

karácsony 2 - Bottas

De több versenyző is heccelni igyekezett kollégáját, a legmagasabb labdát a Force Indiá-sok rózsaszínű ajándékai jelentették, valamint Felipe Massa nagypapás papucsa, pipája és nyugdíjasoknak szóló könyve, melyet Lewis Hamiltontól kapott.

Romain Grosjean és Fernando Alonso eközben egy kis önreklámot is megengedett magának. Előbbi saját szakácskönyvével lepte meg Brendon Hartleyt, aki megállapította, a franciának volt a legkönnyebb ajándékot kitalálnia. A spanyol eközben saját márkájú sapkát adott Verstappennek, aki nem hatódott meg a gesztustól. Az mégis figyelmes volt a McLaren versenyzőjétől, hogy a holland képével díszített csomagolópapírt használt…

Akárhogy is sült el egyik-másik ajándékozás, jó látni az efféle kezdeményezést a paddockban, és bízunk benne, valóban hagyománnyá válik!

További tartalmak