Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen elárulta, miért volt „agresszív”

Magnussen elárulta, miért volt „agresszív”

Racer
Noha a 2017-es szezon során több alkalommal is túlságosan agresszívnek nevezték, és ellenfelei elkönyvelték őt a mezőny rosszfiújának, Kevin Magnussen úgy érzi, az, hogy kevés büntetést kapott, az ő igazát bizonyítja. Azt is elmondta, miért hajtott keményebben az első körökben.

A Haas dán versenyzőjének neve az előző szezonban nem az eredményei, hanem inkább a vitás ügyei miatt került bele a hírekbe: ellenfelei több alkalommal is alaposan kiosztották őt egy-egy agresszív megmozdulás után, Fernando Alonso pedig egyértelműen kijelentette, a mezőny tagjai egyetértenek abban, hogy ő a királykategória „legszabálytalanabb” versenyzője.

A Magyar Nagydíj után Nico Hülkenberg is ezzel a nem túl hízelgő jelzővel illette riválisát, aki nemrég egy interjú során elárulta, noha a nyilvánosságon keresztül többen bírálták őt, a német kivételével személyesen senki sem kereste fel. „Hülkenbergtől eltekintve senki sem jött oda hozzám” – nyilatkozta a Racer-nek. „Egy kicsit furcsa volt ez, hiszen nagyon sokan panaszkodtak rám, mégis kevés büntetést kaptam” – hangsúlyozta.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Valamit jól kellett csinálnom” – utalt arra, hogy abban az esetben, ha valóban ő lenne a mezőny legszabálytalanabb pilótája, minden valószínűség szerint sokkal többször vették volna elő a versenybírák.

Magnussent már az előző években is rámenősnek ismerték, annyi „ügye” azonban sosem volt még, mint 2017-ben. Most elmondta, ő maga döntött úgy, hogy agresszívebben fog versenyezni, hiszen tudta, hogy a gyengébb időmérős teljesítmény miatt minden esélyt ki kell használnia (akár a versenyek legelején is), ha be akar kerülni a legjobb 10 közé.

„A hozzáállásom értelmében mindent megpróbáltam az első körben, máskülönben sehol sem lettem volna. Ha az első kör végén a 16. helyen találod magad, akkor eléggé hosszú futamot lesz. Mindent bele kell adnod, és kockáztatnod kell. Lehet néha nem áll össze a dolog, de én elég sokszor jól jöttem ki belőle. Onnantól kezdve minden eszközzel harcolni kellett. Kit izgat? Nincs veszítenivalód! Ha nem kapsz pontot, az olyan, mintha el sem indultál volna. Nem azért jöttem, hogy a pontzónán kívül végezzek a versenyeken” – zárta gondolatát a dán pilóta.

Kevin Magnussen  (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak