Musorujsag
Élő Eredmények

Renault: Palmernek egy világszínvonalú bajnokságban a helye

Renault: Palmernek egy világszínvonalú bajnokságban a helye

Motorsport
Noha a Renault négy futammal a szezon vége előtt menesztette, és Carlos Sainzt ültette a helyére, a franciák ügyvezetője, Cyril Abiteboul úgy véli, a csapattal másfél évig versenyző Jolyon Palmer megérdemli, hogy egy világszínvonalú bajnokságban folytassa pályafutását.

Palmer a Renault 2016-os visszatérésekor mutatkozott be a királykategóriában, és bár első szezonja döcögősen indult, később javított, főnökei pedig ismét bizalmat szavaztak neki. Tavaly azonban megakadt a fejlődése, miközben alaposan elmaradt csapattársától, Nico Hülkenbergtől, ezért a franciák a Japán Nagydíjat követően búcsút intettek neki.

Bár az F1-es kapcsolat idő előtt véget ért, a Renault vezetői kiemelték, nem szeretnék végleg elengedni a brit pilóta kezét, és adott esetben segítik, hogy folytathassa pályafutását. Arról, egyelőre nem érkezett bejelentés, hol versenyez idén Palmer, a franciák viszont továbbra is tartják magukat korábbi kijelentésükhöz. „Azt hiszem, Jolyon és a családja most már sokkal jobban ellenőrzi az, hogy mi legyen a következő lépés, hogy mit hozzon a jövő” – nyilatkozta Abiteboul.

Jolyon Palmer (Fotó: xpbimages.com)  Jolyon Palmer (Fotó: xpbimages.com)

„Igyekeztünk megvizsgálni néhány lehetőséget, melyekről most nem szeretnék nyilvánosan beszélni. Viszont nem hiszem, hogy Jonathan (Palmer édesapja), vagy Jolyon vitatkozza azzal, hogy roppant segítőkészek voltunk. Mindent megtettünk, amit csak lehetett. Az általunk ismertetett opciók még nem működnek, de majd meglátjuk. A Renault motorsportcsaládja hatalmas, több helyen is jelen vagyunk, szóval majd kiderül, mit tartogat számunkra a jövő” – folytatta rejtélyesen.

A pletykák szerint Palmer a Forma–E-ben folytathatja, ahol a Renault gyári szinten is képviselteti magát, valamint a Techeetah-istállónak is ők a beszállítói, erről a lehetőségről azonban hivatalosan még egyik fél sem nyilatkozott, igaz, Abiteboul nem is cáfolta, hogy a britet valahogyan megpróbálták (vagy megpróbálják) bejuttatni az elektromos szériába.

„Azt hiszem, itt az időzítés kérdéses” – utalt arra, hogy a bajnokság 2017-2018-as szezonja már kezdetét vette, vagyis egyelőre nincsenek üres helyek. „Talán valami kialakulhatott volna, ha hamarabb elkezdünk áldozni erre a projektre, de eddig semmi sem történt még. Majd meglátjuk. Mindent meg fogunk tenni, amit megtehetünk azért, hogy segítsük Jolyont, mert úgy hisszük, megérdemli, hogy egy világszintű bajnokságban versenyezzen” – zárta gondolatát.

Jolyon Palmer (Fotó: XPB) Jolyon Palmer (Fotó: XPB)
Borítókép: Jolyon Palmer (Fotó: XPB)

További tartalmak