Musorujsag
Élő Eredmények

Már az Azeri Nagydíj gumikiosztása is ismert

Már az Azeri Nagydíj gumikiosztása is ismert

Pirelli
Egyelőre a téli tesztek kezdete is távolinak tűnik, a Pirelli azonban már kijelölte a szezon negyedik versenyhétvégéjén, az Azeri Nagydíjon használható gumiabroncsokat. A két új keverék debütálására továbbra is várni kell még…

2018-ban tovább bővül a Forma–1 gumiszállítójának kínálata, az eddig használt keverékekhez ugyanis hozzáadták az eddigi leglágyabbat, a hiperlágynak nevezett rózsaszín oldalfalú abroncsokat, és a kék jelölésű szuperkeményeket. Bár az utóbbit egyfajta vésztartaléknak szánják.

Az is előfordulhat tehát, hogy ennek a bemutatkozására sor sem kerül, amit a pilóták feltehetően egy kicsit sem bánnak (legalábbis ha megnézzük, mennyire népszerűetlen volt tavaly a kemény keverék). A hiperlágy debütálását viszont komoly várakozás övezi, azt ugyanis több versenyző is dicsérte az Abu-dzabi Nagydíjat követő kétnapos gumiteszt után.

Baku (Fotó: XPB) Baku (Fotó: XPB)

Arra viszont várniuk kell, hogy élesben is kipróbálhassák a rózsaszín oldalfalú abroncsokat, hiszen a Pirelli az ausztrál, a bahreini és a kínai futam után Azerbajdzsánba sem viszi el őket, igaz, Bakuban így is „lágyabb” lesz a kínálat, mint 2017-ben volt. Most ugyanis a lágy a szuperlágy és az ultralágy lesz választható, míg tavaly a közepessel indult a lista (ezt azonban csak kevesen használták).

A szabályok értelében az időmérő utolsó szakaszára félre kell tenni egy szettet a leglágyabb keverékből; ez Bakuban az ultralágy lesz. Ahogyan azt már megszokhattuk, a versenyen a két keményebb típus egyikét lesz kötelező használni.

A Pirelli eddig ismert gumikínálata:

Ausztrál Nagydíj: lágy (sárga), szuperlágy (piros), ultralágy (lila)

Bahreini Nagydíj: közepes (fehér), lágy (sárga), szuperlágy (piros)

Kínai Nagydíj: közepes (fehér), lágy (sárga), ultralágy (lila)

Azeri Nagydíj: lágy (sárga), szuperlágy (piros), ultralágy (lila)

További tartalmak