A Williams is figyel a McLarenre

Miután búcsút intett a Hondának, és együttműködésbe kezdett a Renault-val, egyre több rivális tekint komoly kihívóként a McLarenre. Legutóbb a Williams rutinos technikai igazgatója, Paddy Lowe jelentette ki, rajta tartja a szemét a wokingi istállón.

Lance Stroll és Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)
Komoly reményekkel indult, de végül hatalmas csalódás lett a második McLaren-Honda érából, ami három év után gyors szakítással ért véget. Együttműködésük során a csapat többször kiemelte, autójuk versenyképes lenne, az erőforrás azonban alaposan visszaveti őket. Véleményüket a riválisok is osztják, az új szezon előtt ugyanis többen megjegyezték: ütőképesebb McLarenre számítanak.

Nemrég a Haas francia versenyzője, Romain Grosjean jelentette ki, a McLaren el fogja hagyni a középmezőnyt, és ott lohol majd a nagy hármas (a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull) nyomában, most pedig a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe tett hasonló kijelentést. „Az előző szezon végén a Honda eléggé erősnek tűnt már, szóval érdekes lesz megfigyelni, mekkora előrelépést tehet a McLaren a téli hónapok alatt” – kezdte nyilatkozatát a tapasztalt szakember.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)„A McLaren egy olyan ellenfél, akit mindig tiszteletben kell tartani, szóval mindenképpen szemmel fogjuk tartani őket” – jelentette ki határozottan, majd saját csapatát is dicsérettel illette, noha 2017-ben voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyei. „Voltak hibáink, de összességében a csapat remek munkát végzett. Igaz, szerettük volna megszerezni a negyedik helyet” – tette hozzá.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a szezon előtt minden csapat roppant pozitív, és roppant magabiztosan várja a startot. Nem kivétel ez alól az ellenfelek által gyakran emlegetett McLaren sem, ahol az ügyvezető, Zak Brown elmondása szerint mindenki rendkívül motiváltan dolgozik, hiszen látják, a Renault érkezésével komoly lehetőséget kaptak. Kijelentette, a cél egyértelmű, idővel szeretnék visszajuttatni a csapatot a legjobbak közé.

„Nagyon elégedettek vagyunk a Renault-val való együttműködéssel, és remélhetőleg visszajuttathatjuk a csapatot arra a helyre, ahol az emberek megszokták, az élre! Úgy érzem, az előző évekhez képest komoly különbséget látunk majd, amikor Ausztráliában már az ő motorjuk lesz az autóban. Bízunk bennük, és már várjuk a tesztelést” – nyilatkozta.

Zak Brown (Fotó: McLaren) Zak Brown (Fotó: McLaren)