Mercedes-torta

Valljuk be, a torta nem könnyű „alapanyag” hiteles Forma–1-es modellek gyártásához, e Mercedes által megosztott fotó már csak ezért is felkeltette a figyelmünket. Sokféle F1-es sütit és tortát láttunk már, ám ez a kerékcserés alkotás mindent visz. Azok a szárnyak és felfüggesztések… Nem is lenne szívünk beleharapni!

 

2018-01-19 - 17:27
forrás: F1.com
Az F1.com összeállítása az utolsó körökben történt drámai eseményekről.

 

utolsokororsdrama„From hero to zero” – angolul nagyon jól hangzik, de magyarul talán még nincs is igazán jó megfelelője. Viszont Max Verstappenre igaz volt a kifejezés, hiszen majdnem hőst csinált magából a tavalyi amerikai versenyen, ahol a 16. helyről rajtolt, és az utolsó körben majdnem átugrotta Kimi Räikkönent a dobogóért.

Azaz át is ugrotta, és ment is ünnepelni, csak a végén kiderült, hogy hiába. A pálya szélessége adott, azt átlépni nem ajánlott, az ifjú holland viszont átlépte, úgyhogy a versenybírák vissza is küldték a kiindulópontra a Red Bull versenyzőjét.

Drámai befejezése volt ez a 2017-es Amerikai Nagydíjnak, ahogy volt már számos egyéb drámai utolsó kör a Forma-1-ben. Ezeknek állított emléket egyik videójában az F1.com.

ÍME (VIDEÓ)

 

Ilyen volt a Monacói Nagydíj 56 évvel ezelőtt!

Kivételesen jó minőségű felvételek egy letűnt korszakból: ilyen volt a monacói Forma–1-es hétvége 56 évvel ezelőtt!

Miközben Monte-Carlót ma a szalagkorlátok és a túlzsúfoltság pályájaként ismerjük, volt ennél jóval kevésbé nyomasztó, nyitottabb időszaka is az F1 egyik legrégebbi versenyének. Ezen az 1962-es kivételes minőségű, 70 milliméteres felvételen még nemigen látni gumifalakat, sem az „eredeti” várost teljesen eltakaró pályaelemeket, Az élményt pedig csak tovább fokozza, hogy a leginkább fotókról és fekete-fehér felvételekről ismert időszakot itt színesben, a megszokottnál elevenebbnek láthatjuk.

Az alábbi egyébként egy, a mediterrán vidékről szóló német utazós dokumentumfilmben jelentek meg.

2017-12-06 - 08:09
forrás: Red Bull
Jó hangulatú videó a bikásoktól.

Ünnepi hangulatban telt a keddi nap a Red Bull főhadiszállásán, ennek megteremtéséből pedig a pilóták is kivették a részüket. A Télapó, vagyis Daniel Ricciardo és segítője, Max Verstappen láthatóan élvezték az év végi eseményt, és – mondhatni, tőlük már megszokottan – hamar humorosra vették a figurát. A csapat pedig nem habozott, meg is osztotta követőivel ezeket a pillanatokat!

 

 

Videó

Robin szurkol

Kimi Räikkönen utolsó idei versenye talán nem sikerült valami látványosra, ám így is volt valaki, aki nagyon élvezte. A Ferrari garázsában a 2007-es világbajnok kisfia, Robin kuncogott nagyokat egy méretes fülhallgatóval a fején, hogy aztán az őt filmező édesanyja, Minttu biztatására angolul buzdítsa is a Ferrari sztárját.

Kimi Räikkönen végre felolvadt a Ferrari vidámparkjában

Kimi a hullámvasúton

Amióta Abu-Dzabiban felépült a Ferrari World, azaz a Scuderia első vidámparkja, évről évre kihagyhatatlan, hogy a csapat versenyzői felüljenek az egyik észvesztő hullámvasútjukra. Kimi Räikkönen 2014 óta rendszeres vendég a száguldó masinán, ám az útjairól készült felvételeket eddig az tette népszerűvé, hogy képes volt Mr. Beant meghazudtoló módon, pókerarccal, mindenféle érzelem kimutatása nélkül viselni a megpróbáltatásokat.

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel egyik korábbi kalandja (Fotó: XPB)

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel egyik korábbi kalandja (Fotó: XPB)

Jelentjük, idén végre megtört a jég(ember)! Igaz, ehhez kellett egy veszélybe kerülő sapka, valamint egy új játékszer, amely hátramenetben is száguld…

Variációk F1-es reklámra: a ferraris otthon érzi magát, ifjú kollégája egy kicsit sem...

Kimi és Verstappen reklámja

Ismerünk borzalmas és kimondottan jól sikerült, szórakoztató F1-es reklámokat is – az alábbi kettő mindenképp az utóbbi kategóriába tartozik, mert a mezőny legidősebb és legfiatalabb tagjának is egy kicsit benne van a személyisége. Egyiküket a saját világában ábrázolják, másikukat egy teljesen idegen korszakba helyezték.

Egy italgyártó számára keresve sem találni jobb reklámarcot Kimi Räikkönennél. Az alábbi kisfilm meg is ragadta a lényeget: a Ferrari versenyzője idegennek érzi magát az F1-es paddock médiavilágában, ám pár finnes klisé után jöhet valami, amit már annál jobban tud élvezni!

Max Verstappen reklámjaiban eközben az idő a központi motívum, ami minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője és futamgyőztese esetében eleve megkerülhetetlen téma. Hogy a „Playstation-generáció” képviselőjeként hogyan boldogul egy modern versenyautóban ülve, azt hétvégenként láthatjuk. Az viszont számára is új tapasztalat, amikor egy 80-as évekből származó Commodore számítógép, egy 70-esévekbeli hangfelvevő és egy walkman elé ültetik le…

Mindenesetre bizarr látvány nála jóval idősebb floppy lemezt és kazettát látni a kezében…

Pontverseny
1.
Lewis HamiltonMercedes
363
2.
Sebastian VettelFerrari
317
3.
Valtteri BottasMercedes
305
4.
Kimi RäikkönenFerrari
205
5.
Daniel RicciardoRed Bull
200
6.
Max VerstappenRed Bull
168
7.
Sergio PérezForce India
100
8.
Esteban OconForce India
87
9.
Carlos SainzRenault
54
10.
Nico HülkenbergRenault
43