Musorujsag
Élő Eredmények

Konferencián ismertetik elképzeléseiket a Forma–1 vezetői

Konferencián ismertetik elképzeléseiket a Forma–1 vezetői

Motorsport
A Forma–1 vezetői szerdán, egy londoni konferencia keretén belül ismertetik elképzeléseiket az összes jelenlegi versenyszervezővel. Egy nappal később a Stratégiai Csoport is összeül, hogy a 2021-es motorszabályokról tárgyaljon…

Mióta tavaly januárban átvette a királykategória részvényeinek nagyját, a Liberty Media minden érdekelt féllel tárgyalásokat folytatott, és alapos kutatásokat végzett azzal kapcsolatban, hogyan tudná jobbá, eladhatóbbá és izgalmasabbá tenni a sportágat. A Motorsport információi szerint ötleteiket, és jövőképüket most ismertetik majd a szervezőkkel.

A konferenciát Londonban tartják, és a tervek szerint nyolc óráig tart majd. A rendezvényen természetesen megjelenik az F1 vezérigazgatója, Chase Carey, a kereskedelmi ügyekért felelős Sean Bratches, valamint a sportigazgató, Ross Brawn is. Ők várhatóan mind különálló előadásokat tartanak majd, és a hallgatóság kérdéseire is válaszolnak. A vezetőség reményei szerint a szervezők is megosztják saját elképzeléseiket az F1 jobbá tételét illetően.

Ross Brawn fölveszi a kesztyűt! (Fotó: XPB) Ross Brawn fölveszi a kesztyűt! (Fotó: XPB)

Jellegét tekintve ez lesz az első ilyen volumenű találkozó, amin az összes versenyszervező részt vesz, valamint az F1 vezető beosztású tisztviselői is megjelennek. Korábban a spanyol és az abu-dzabi versenyek után is tartottak már hasonló konferenciákat több szervező részvételével, azok viszont „informális” találkozók voltak, míg a szerdai „formális” lesz.

„Szerintem nagyszerű, hogy mind egy helyiségben leszünk, előállhatunk az ötleteinkkel és meg is vitathatjuk azokat” – mondta az Azeri Nagydíj szervezője, Arif Rahimov. „Ez az egész nagyszerűen működik majd, főleg akkor, ha rendszeressé teszik. Ha egy évben legalább egyszer, vagy kétszer tartanak majd hasonló konferenciát. Így ugyanis mind naprakészek lehetünk a tervekkel kapcsolatban, és visszajelzésekkel is szolgálhatunk” – tette hozzá.

A konferencia után egy nappal a Stratégiai Csoport is összeül majd, hogy megvitassa a 2021-es motorszabályokkal kapcsolatos javaslatokat. A vezetőség az FIA-val közösen már előállt egy tervezettel, de ez nem nyerte el a gyártók tetszését, igaz, az illetékesek a publikálás után többször elmondták, ez egyelőre csak egy alapötlet, nem egy végleges irányvonal.

Helmut Marko, Christian Horner, Niki Lauda és Gino Rosato társaságában (Fotó: XPB) Helmut Marko, Christian Horner, Niki Lauda és Gino Rosato társaságában (Fotó: XPB)
Borítókép: Sean Bratches és Chase Carey (Fotó: XPB)

További tartalmak