Musorujsag
Élő Eredmények

Aki még Schumachert is meg tudta lepni

Aki még Schumachert is meg tudta lepni

Crash.net

Valentino Rossi valami olyasmi a MotoGP-nek, mint amilyen Michael Schumacher a Forma-1-nek. Fénykorukban ők voltak a „mérce”, akikhez viszonyítottak mindenki mást, legyen az csapattárs, avagy az akár még jobb technikában ülő ellenfél.

Bár Schumacher is kipróbálta, milyen motoron ülni, és jó nagyot is bukott, kettejük közül, aki a másik technikája felé leginkább érdeklődést mutatott, az Valentino Rossi volt.

A motorversenyzés legendás alakja 2004-ben tesztelte először a Ferrari F1-es autóját, amely tesztről most egy kis érdekesség is kiderült. Az ott jelenlévő, és egyébként a hétszeres világbajnokkal dolgozó Luigi Mazzola most egy Facebook posztban osztott meg néhány gondolatot a több mint 10 évvel ezelőtti első tesztről.

„Igazából már nem is emlékszem, hány tesztet hajtottunk végre Valentino Rossival, de legalább hetet biztosan” – írja Mazzola. „Az első alkalommal 10 kört tett meg Valentino, és az utolsóban hihetetlen időt futott.”

Formula 1 Grand Prix Race Day.

A teszten Michael Schumacher is jelen volt, aki a szakemberrel együtt nézte meg az adatokat:

„Emlékszem, hogy Michael Schumacher ott volt velem, és mindketten hitetlenkedve nézegettük a telemetriai adatokat.”

Ezek a tesztek általában egyfajta marketingtrükknek tűnnek, de Mazzola visszaemlékezései alapján láthatjuk, hogy egy igazi bajnok bármit is csinál, azt komolyan veszi. Ráadásul Rossi a hírek szerint valóban kacsingatott az F1 felé, hiszen több teszten is részt vett, de végül maradt a MotoGP-ben. Pedig, ha „átáll”, a most napvilágot látott részletek alapján akár John Surtees bravúrját is megismételhette volna, vagyis akár két- és négykeréken is világbajnok lehetett volna.

További tartalmak