Ecclestone: Kit bánt, ha szép lányok állnak az autók előtt?

Bernie Ecclestone nem érti, mi baja volt a Forma–1 új tulajdonosának az úgynevezett rajtrácslányokkal.

Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

„Gyere vissza, Bernie!” – írta az egyik elégedetlenkedő szurkoló a Forma–1 közösségi oldalán a Liberty Media rajtrácslányokkal kapcsolatos szerdai bejelentése alatt. Nos, Bernie Ecclestone visszatérni aligha fog a királykategória élére, ám a véleményét mindenesetre máris elmondta az örökébe lépő Sean Bratchesék döntéséről.


Ecclestone a sportág alakítójaként maga is szerepet vállalt abban, hogy a rajtrácson táblát tartó hölgyek állandó szereplői legyenek és maradjanak az F1-es hétvégéknek, így nem meglepő, hogy nehezen tud azonosulni az amerikaiak változtatásával. „Kezd egy kissé prűddé válni az ország” – jelentette ki a brit Sun című bulvárlapnak, amely a brit dartsosok nemrég hozott hasonló döntését is nyíltan kritizálta cikkeiben. „Azért kellene engedni, hogy ott legyenek a rajtrácslányok, mert a versenyzők szeretik őket, a közönség szereti őket, és senkit sem zavarnak. Ezek a lányok részét képezték a show-nak, a szurkolók pedig szeretik a csillogást.”


A bírálókat éppen ez zavarta, s ez jelentette a vita alapját: a lányokat csak látványosságként jelenítették meg az F1-ben. Ecclestone viszont nehezen tudja értelmezni, miért bosszant ez annyira sokakat. „Nem értem, kit és miért a bánt, ha szép lányok állnak a versenyzőkkel a Forma–1-es autók előtt a rajtszámos táblát tartva. Szépen vannak felöltözve, és nem hinném, hogy a Rolex vagy a Heineken alkalmazna nőket, ha nem néznének ki tisztességesen” – érvelt a korábbi F1-vezér.