Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: változik a japán WEC-futam időpontja

Hivatalos: változik a japán WEC-futam időpontja

WEC
Hivatalossá vált, hogy a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) japán fordulója egy héttel korábban kerül megrendezésre, így Fernando Alonso ezen a megmérettetésen is részt vehet. A spanyol tehát örülhet, néhány rivális viszont már most bosszankodik…

Nem sokkal azt követően, hogy Alonso és a Toyota bejelentette, a spanyol versenyző idén a Forma–1 mellett a WEC küzdelmeiben is részt vesz, már felmerült, a királykategória amerikai futamával ütköző japán forduló más időpontot kaphat, hogy a kétszeres F1-es bajnok azon a megméretetésen is részt vehessen. Ma, hivatalosan is bejelentették, hogy a futam egy héttel korábban kerül megrendezésre.

A Fudzsiban rendezendő megmérettetést egyébként eredetileg is ebben az időpontban tartották volna, az amerikai Petit Le Mans-nal való ütközés miatt viszont későbbre tették. Alonso szerződtetésekor viszont felmerült, kisebb kárt okozna a bajnokságnak, ha a japán WEC-futam ezzel a megmérettetéssel ütközne, mint az F1-es Amerikai Nagydíjjal, akkor ugyanis a spanyolnak nem kell kihagynia a futamot, amit a Toyota hazájában, saját pályáján, nem kevés támogatásával rendeznek.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

A futam tehát október 14-én startol majd, egy F1-es szempontból üres hétvégén. Alonso pedig a döntés értelmében az összes 2018-as WEC-fordulón részt vehet, vagyis idén összesen 26 világbajnoki megmérettetésen vesz részt.

Miközben Alonso számára pozitív a mai bejelentést, sok más a WEC-ben szereplő csaptot és pilótát rosszul érint, néhányan ugyanis a Petit Le Mans-on is indultak volna. Ilyen például a Toyota egyik versenyzője, Mike Conway is. De Bruno Senna, Renger van der Zande, Harry Tincknell és Olivier Pla, valamint a BMW GTE csapatának tagjai is pórul járnak.

Az érintettek közül Pla már rögtön a bejelentést követően hangot adott nemtetszésének közösségi oldalán. „Kedves WEC” – kezdte. „Nem hiszem el, hogy ezt tettétek. Hihetetlen, mennyire figyelmen kívül hagytátok, azokat a versenyzőket, akik ugyanarra a hétvégére szerződésben álltak egy az IMSA-ban induló csapattal. Biztosra veszem, hogy nem csak én leszek az egyetlen, akit lenyűgöztetek ezzel a döntéssel” – ironizált zárásként.

Fernando Alonso (Fotó: McLaren) Fernando Alonso (Fotó: McLaren)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak