Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Ilyen szélvédős formaautóval száguldani!

Videó: Ilyen szélvédős formaautóval száguldani!

IndyCar
Formaautós száguldás szélvédővel! Az IndyCar közzétett egy videót, mely hű képet fest arról, milyen belülről; Scott Dixon pedig saját tapasztalatait is megosztotta.

Csütörtökön került sor az IndyCar szélvédőjének első éles pályatesztjére a phoenixi oválon. Scott Dixon nappali, naplementénél jellemző és villanyfényes fényviszonyok mellett is kipróbálta a fejvédő eszközt, melyről aztán a sorozat egy sisakkamera által rögzített fedélzeti felvételt is közzétett.

Az F1-es glóriáról egyelőre hasonló videók nem állnak rendelkezésre, ám egyes szimulátoros játékok révén már kaphattunk ebből is ízelítőt, így van összehasonlítási alap is.

A szélvédőt tesztelő Dixon egyébként a szokatlanságától eltekintve meglepően elégedetten beszélt a tapasztalatairól. „Ez nagyon jó kezdés volt, semmi rendkívüli nem történt, ez a legfontosabb. Mindenki amiatt aggódott leginkább, hogy nem látunk rendesen, hogy a csillogás problémát fog okozni. Olyan időszakban is teszteltük, amely talán a legrosszabb Phoenixben. Az egyes kanyarba érve teljesen szembe sütött a nap, aztán átmentem a sötét részre.”

„Jelentős változás volt számomra, hiszen régóta nyitott karosszériás autókat vezetek, sosem volt előttem semmi. A legnagyobb meglepetés a látványon túl eleinte az volt, mekkora a csönd. Úgy éreztem, mintha egy luxusautóval körözgetnék, semmi menetszél, a fejem sem mozgott tőle. Olyan dolgokat is hallani kezdtem, amiket normál esetben nem szoktam. Ez eléggé érdekes volt.”

„Emellett ott volt még a meleg. Nincs igazán légáramlat. Ezt könnyű megoldani, talán elég egy szellőző nyílás hozzá elöl.”

„A kezdés szerintem egészen jó volt. Kicsit más a kilátás, elég jelentős elem került elém, amin keresztül kell néznem. Ez szokatlan, de meg lehet szokni. Olyan, mint amikor új szemüveget vagy kontaktlencsét kapsz: eltart egy kis ideig, mire vizuálisan megbarátkozol vele” – nyilatkozta a négyszeres IndyCar-bajnok.

További tartalmak