Musorujsag
Élő Eredmények

„Az F1-es futamokban rengeteg a kiaknázatlan lehetőség”

„Az F1-es futamokban rengeteg a kiaknázatlan lehetőség”

Motorsport
A Liberty Media segíteni fogja a Forma–1-es futamok szervezőit, hogy a hétvégékben rejlő, eddig kihasználatlan lehetőségek kiaknázásával élvezetesebb eseményekkel ajándékozzák meg a szurkolókat – jelentette ki az Ausztrál Nagydíj ügyvezetője, Andrew Westacott.

Az ausztrál szakember a többi versenyszervezőhöz hasonlóan nemrég részt vett a Liberty Media által rendezett nyolcórás fórumon, melyen az amerikaiak első F1-es évüket értékelték, és ismertették a jövőre vonatkozó terveiket. Westacottot lenyűgözték a látottak és a hallottak, valamint az új többségi tulajdonos hozzáállása, ami teljesen eltér az előző vezetőségétől.

„Rendkívül boldog vagyok” – szögezte le a Motorsportnak adott nyilatkozatában. „Ami engem illet, én úgy gondolom, három dolog szolgál a jövőképük alapjául: a nagyszerű versenyek, a bámulatos látvány és az elkötelezett szurkolók” – tette hozzá.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB) Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Mivel Ausztráliában mi szervezzük a versenyt, ezek nem voltak különösebben újak számunkra, hiszen mindezt tapasztaljuk a munkánk során, és halljuk a rajongóktól is. Szóval rendkívül lelkesek vagyunk, amikor látjuk, mit csinálnak, és mennyire izgatottak. Az F1-ben rengeteg kiaknázatlan lehetőség van. A vezetőség hozzáállása most teljesen más, és ez tökéletesen illeszkedik ahhoz, amit itt Melbourne-ben csinálunk már évek óta” – magyarázta.

Westacott nemcsak részt vett a már említett fórumon, hanem az eseményt kihasználva asztalhoz is ült a Liberty vezetőivel, hogy a jövővel kapcsolatos elképzelésekről tárgyaljon velük. A fő témák egyike a digitális média F1-ben való kihasználása volt. „Folyamatosan emelni kell a szinten. És olyan területekről akartam beszélni, melyeken még inkább javítani szeretnénk” – mondta.

„A Forma–1 tovább akar lépni, és nemcsak motorsportvállalat akar lenni, hanem egy média- és szórakoztatóipari márka is. Felismertük, hogy ebből az Ausztrál Nagydíj is kiveheti a részét. Szóval boldog vagyok a jövő és a sportágat körülvevő optimizmus miatt, hiszen az F1-nek pont erre van szüksége, lévén rengeteg kiaknázatlan lehetőség van benne. A pozitív hangulat, és a jó irány fontos, és sokat segíthet. Az F1 most sokkal inkább a saját kezdeményezéseire épít. Sok tényezőnek hála most kedvezőbb pozícióban vagyunk hét héttel a futam előtt, mint az elmúlt 10 évben” – zárta gondolatát.

Az Ausztrál Nagydíj eredményhirdetése (Fotó XPB) Az Ausztrál Nagydíj eredményhirdetése (Fotó XPB)
Borítókép: Az Ausztrál Nagydíj rajtja (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak