Musorujsag
Élő Eredmények

Haas tisztázta a csapatfőnök kijelentését

Haas tisztázta a csapatfőnök kijelentését

Motorsport
A Haas-istálló első embere, Gene Haas tisztázta a csapatvezető, Günther Steiner nagy port kavaró, az amerikai pilótákkal kapcsolatos kijelentését. Leszögezte, szívesen alkalmaznának hazai versenyzőt, erre viszont egyelőre ők sem állnak készen.

Steiner nemrég arról beszélt, örömmel igazolnának amerikai versenyzőt, egyelőre azonban ez nem szerepel kiemelt helyen a teendők listáján, hiszen az istálló csak harmadik szezonjára készül, a hazaiak közül pedig egyelőre senki sincs felkészülve a királykategóriára. Kijelentése nagy port kavart a tengerentúlon: több fiatal pilóta, és az USA utolsó világbajnoka, Mario Andretti is kritikával reagált rá.

A csapatfőnök megjegyzéseivel és az azt követő reakciókkal kapcsolatban – amolyan tisztázó célzattal – a Haas első embere most megjegyezte: „Csak megkérdezték, jöhetne-e egy amerikai pilóta az F1-be, vagyis pontosabban a csapatunkhoz. Ő valami olyasmit mondott, hogy ez egyelőre nem sürgős számunkra, és itt a dolgok olyan irányba indultak, hogy az emberek elkezdtek mindent belemagyarázni az ő nyilatkozatába” – mondta az amerikai szakember.

Gene Haas  (Fotó: Moy / XPB Images) Gene Haas (Fotó: Moy / XPB Images)

„Tény, hogy egyelőre mi is csak tanuljuk a Forma–1-et, és nem az lenne a legjobb dolog a csapatunk számára, ha leigazolnánk egy versenyzőt, akinek feltehetően szintén sokat kellene tanulnia” – magyarázta Haas, majd kijelentette, szereznének hazai versenyzőt, de a fő cél az, hogy erős alapokat helyezzenek le és megerősítsék az istálló helyét a királykategóriában.

„Nem mondtuk, hogy nem akarunk amerikai versenyzőt, az igazság azonban az, hogy azoknak, akik jelenleg rendelkeznek az F1-es szerepléshez kellő szuperlicenccel, olyan csapathoz kellene igazolniuk, ahol az istálló lehet a mérce számukra, és nem fordítva. A cél az, hogy eljussunk ide, de ez csak a harmadik évünk, és számos területen javítanunk kell még. Romain Grosjean és Kevin Magnussen pedig komoly szerepet játszik ebben, köszönhetően a tapasztalatnak” – hangsúlyozta.

„Segítenek abban, hogy megtudjuk, jó-e a hozzáállásunk, vagy változtatnunk kell rajta. Ez a tapasztalat felbecsülhetetlen számunkra, mert olyan csapattá akarunk válni, ami a dobogós helyezésekért harcol, és nem csak a pontszerző helyekért” – fogalmazott.

Végül ismét kiemelte, a NASCAR-ban szreplő Stewart-Haas csapat tulajdonosaként hisz az amerikai versenyzőkben, és biztosra veszi, hogy Steiner kijelentését sokan félreértelmezték. „Persze, hogy hiszek bennük, a NASCAR-csapatom tele van velük, és sok győzelmet, bajnoki címet szereztünk velük. Nyilvánvaló, hogy más a kettő, de vannak ügyes amerikaiak, akik megállnák a helyüket. De mi még nem állunk készen erre, és a korlátozott tesztelési lehetőségek idején nehéz felhozni valakit, aki még nem volt benne ebben az egészben. Ez a lényeg, és Günther is erre próbált rámutatni.”

Günther Steiner (Fotó: Bearne / XPB Images) Günther Steiner (Fotó: Bearne / XPB Images)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak