Musorujsag
Élő Eredmények

Lowe nem forgatja fel a Williamst

Lowe nem forgatja fel a Williamst

Racer
Bár tavaly elmaradtak a várakozásoktól, és idén több fronton is változtatást ígértek, a Williamsnél nincs szükség radikális módosításokra – jelentette ki a csapat rutinos technikai igazgatója, Paddy Lowe.

Miután a hibridkorszak első két évében harmadikként végzett a pontversenyben, a Williams 2016-ban visszacsúszott az ötödik pozícióba, ezen pedig tavaly sem tudott javítani, sőt attól a Force Indiától is alaposan elmaradt, amivel korábban még kiélezett csatát vívott. Hiába azonban a visszaesés, a Mercedestől érkező technikai igazgató szerint nincs szükség radikális változtatásra.

Azt persze ő is nagyon jól tudja, több fronton is előre kell lépniük, ezt azonban inkább kisebb finomhangolásokkal érnék el, ahelyett, hogy mindent fenekestül felforgatnak. „A legfontosabb az, hogy most magára a projektre, vagyis a 2018-as autó fejlesztésére összpontosítsunk. Persze eközben a szervezet, és a szervezet képességeinek a fejlesztésére is oda kell figyelnünk” – nyilatkozta a nagyra tartott brit szakember a Racernek.

Paddy Lowe (Fotó: XPB) Paddy Lowe (Fotó: XPB)

„Szóval milyen beruházásokat hajtunk végre annak értelmében, hogy fejlesszük a gépeket, a szoftvereket vagy magát a technológiát? Biztosra kell mennünk, hogy a lehető legjobban használjuk fel a rendelkezésünkre álló költségvetést. Elég energiát fektetünk a különböző területekbe? Ezeken a területeken dolgozom a fő projekt, vagyis maga az autó mellett” – magyarázta.

„Nem kell végrehajtanunk semmilyen radikális változtatást. Ez egyébként sem az én stílusom, és most nem találnám sem szükségesnek, sem hatékonynak. Igazából, van egy jó csapatunk, és ez az egész arról szól, hogy ezt még jobbá tegyük. A megfelelő irányba kell fejlesztenünk, erősítenünk kell azt, ami erősítésre szorul, és csak arra kell koncentrálnunk, ami számít. Nincs semmi, amit most ki tudnék emelni, vagy ha van, feltehetően nem tudom leírni azt” – folytatta gondolatmenetét.

Lowe nyilatkozata végén elismerte, a legnagyobb különbség a Williams, és előző csapata, a Mercedes között az, hogy a költségvetést és a munkaerőt is jobban be kell osztani. „Egy kisebb csapatnál gyakrabban szembesülsz korlátozásokkal. Írhatok például egy hosszú listát az összes elvégzendő dologról, de ezt át kell olvasnom, és ki kell választani azt, amik igazán fontosak. De ezeket a döntéseket meg hoz hozni, és itt ez is része a játéknak. Helyes döntést kell hoznod, és meg kell ítélned, mi az, ami igazán fontos, és mi az, ami még ráér.”

Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak