2018-as Labdarúgó Világbajnokság

Ricciardo hiszi, a Red Bull harcban lehet a bajnoki címért

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo magabiztosan és optimistán várja az új szezont. Úgy érzi, csapata mindkét világbajnoki cím (vagyis az egyéni és a konstruktőri) megszerzéséért is harcban lehet a Mercedesszel és a Ferrarival.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Egy adategyeztetési hiba miatt nehezen indult a tavalyi szezon a Red Bull számára, az év végére azonban sikerült csökkentenie lemaradását a két élcsapattal szemben. Mivel 2018-ban viszonylag stabilak maradnak a szabályok, sokan úgy érzi, ezúttal kezdettől fogva ott lehetnek a Mercedes és a Ferrari nyomában, sőt le is győzhetik őket.


Amikor megkérdezték, csapta harcban lehet-e a bajnoki trófeákért, Ricciardo is meglehetősen optimistán nyilatkozott. „Hiszek benne! Nem voltak olyan komoly szabályváltozások” – kezdte az ausztrál. „Tavaly nagyon sokat javultunk, és erre az évre is átmenthetjük ezt a formát.”
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)


„Mindent onnan folytatódhat, ahol 2017-ben véget ért. Sokkal gyakrabban harcban lehetünk. Persze a választ az idő adja majd meg, de én magabiztos vagyok” – hangsúlyozta, majd elmondta, a csapat főhadiszállásán is roppant pozitív hangulat uralkodik. „Minden intenzíven zajlik. Nem vagyunk túlzottan izgatottak. Tudjuk, hogy el kell végeznünk a munkát, ha el akarjuk érni a célunkat. Mind tudjuk, mire vágyunk, és idén támadni akarunk!”


Ami a személyes oldalt illeti, az ötszörös futamgyőztes nem határozott meg konkrét célokat a szezonra. „Persze vannak céljaim, amiket el szeretnék majd érni, de nem arról van szó, hogy a harmadik versenyen dobogóra akarok állni, vagy arról, hogy a harmadik versenyig már kétszer ott akarok lenni a legjobbak között. Minden versenyre jól fel akarok készülni, és a lehető legjobbat akarom kihozni belőlük” – fogalmazott.


A Red Bull hivatalos oldalán megjelent videós interjúban azt is megkérdezték, hiányolta-e csapattársát, Max Verstappent a téli szünet alatt. „A versengés hiányzott. Annyira nem vagyok versengő, ha a barátaimmal vagyok. Ezt már kinőttem. Épp elég versengés van a munkámban. Ha Max ott van mellettem, folyamatosan fel vagyok tüzelve” – jegyezte meg jókedvűen.
Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)