2018-as Labdarúgó Világbajnokság

F1-es sztárok autóztathatnak meg néhány szurkolót

A Pirelli, a McLaren és az Aston Martin közreműködésével új kezdeményezés indul a Bahreini Nagydíjjal kezdődően, melynek keretében néhány szerencsés nézőt, sztárvendéget és hírességet F1-es pilóták visznek körbe az adott versenypályán, mégpedig látványos sportautókkal.

McLaren 720S (Kép: Formula1.com)

A Liberty Media „hatalomátvétele” óta az F1 vezetői több új kezdeményezést is útjára indítottak már, melyekkel a közönség jobb kiszolgálása, valamint a hétvégék körítésének javítása volt a cél. Az amerikaiak az idei szezonra is több újítással készülnek, melyek közül az egyik a Pirelli Hot Laps (szabadfordításban gyorskörök) elnevezésű lesz.


Ennek keretén belül (a különböző sorsolásokban kiválasztott) szerencsés szurkolók, VIP vendégek és a helyszíneken megjelenő hírességek tapasztalhatják meg, milyen érzés egy neves autóversenyző utasaként egy szuperautóban végigszáguldani egy F1-es pályán.
Aston Martin Vantage (Kép: Formula1.com) Aston Martin Vantage (Kép: Formula1.com)


Ahogyan az már a program nevéből is kivehető, a kezdeményezés fő támogatója a Pirelli lesz (az olaszok gumiabroncsokat is biztosítanak a körözgetéshez), a McLaren és a Red Bull partnereként jelenlévő Aston Martin pedig máris csatlakozott. Ők már most megerősítették, hogy a kiválasztott 10 versenyhétvégén – az első a bahreini lesz, a többit pedig később jelentik majd be – biztosítanak sportautókat, de a hetekben több gyár is bejelentheti, társul hozzájuk.


Az Aston Martin a V8-as ikerturbós Vantage-modellt használja majd a hétvégéken. Ezeket az autókat a Red Bull igazolt versenyzői, vagyis Daniel Ricciardo és Max Verstappen fogják vezetni, a szerencsés kiválasztottak tehát velük száguldozhatnak majd.


A McLaren az 720S-t bocsátja a szervezők rendelkezésére. A szintén V8-as ikerturbós sportautót a csapat két igazolt versenyzője, a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso, valamint a jelenleg második szezonjára készülő Stoffel Vandoorne mellett az istálló nagyköveteként dolgozó korábbi világbajnok, Mika Häkkinen (aki 1998-ban és 1999-ben a McLarennel ért fel a csúcsra), és a tartalékversenyző, a jövő egyik legnagyobb csillagának tartott Lando Norris is pályára viszi majd.
Pirelli (Fotó: Photo4 / XPB Images) Pirelli (Fotó: Photo4 / XPB Images)