Musorujsag
Élő Eredmények

Türelmet kér az elégedetlen szurkolóktól az F1 első embere

Türelmet kér az elégedetlen szurkolóktól az F1 első embere

Sport Bild
A Forma–1 elnöke megérti, hogy vannak kétségek a szurkolókban a Liberty Media tervei és tettei kapcsán, ám állítja, mindent csakis értük tesznek.

A kezdeti lelkesedést követően, az első komolyabb intézkedések után bőven kijutott a kritikákból a Forma–1-et egy éve felvásárló Liberty Mediának. A szurkolók a sportág logójának megváltoztatása, majd a rajtrácslányok eltüntetése miatt is élesen bírálták az amerikaiakat, de korábban az olyan próbálkozásaik is vegyes fogadtatásra leltek, mint az austini hétvége „amerikai” show-elemei, az időmérő edzés koncert miatti áthelyezése.

Chase Carey, az F1 első embere megérti, hogy nem minden lépésükkel elégedettek az emberek, ám türelmet kér a szurkolóktól, mert mint mondta, minden értük történik. „A szurkolók hihetetlenül fontosak számunkra, ahogyan Európa is, ami a bázisunk” – jelentette ki a Sport Bildnek. „A mottónk emiatt: ugyanaz a játék, csak más hozzáállással. Olyan terméket akarunk előállítani, ami mindent magába foglal, benne van mindaz, amihez a szurkolók hozzászoktak, de nem állítjuk meg az időt. Ha az ember nem enged a változásnak, fejlődni sem tud.”

E változásra pedig szerinte éppen azért van szükség, mert a sportág eddig elzárkózott tőle, s időközben mintha megkeseredett volna. „Bernie Ecclestone 2016-ban maga mondta, hogy még ő sem vásárolna jegyet. Egy negatív örvény alakult ki, amiből muszáj kitörnünk” – érvelt Carey.

Chase Carey és Bernie Ecclestone (Fotó:  Price / XPB Images) Chase Carey és Bernie Ecclestone (Fotó: Price / XPB Images)

Szerinte a sorozat továbbra is kellő vonzerővel bír a szurkolók számára, csak tudni kell kihasználni ezt. „Lewis Hamilton egy egészen különleges személyiség. Fél Hollandia eljön a versenyekre, hogy lássa Max Verstappent. A Ferrari a sportág legvilágosabb fénysugara. Ha Vettellel, a Schumachert követő újabb némettel a bajnoki címért harcolnak, az szintén klassz sztori” – sorolta, miért is érdekes az F1.

Hogy a Liberty célt ér-e a bajnokság népszerűbbé tételével, az ugyanakkor az általa említett főszereplőkön, a csapatok munkáján, a versenyek minőségén múlik leginkább, amire egyelőre nemigen van ráhatásuk. „Küzdelmet és drámát kívánok 2018-ra. Az előző évben csak Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között zajlott a csata. Én szeretném, ha egy esélytelen is nyerni tudna, nem csak mindig a favoritok. Tud vajon nyerni Fernando Alonso, akinek a kieséseikor 2017-ben vérzett az ember szíve? Támadásba lendül a McLaren a Renault-val? Több szerencséje lesz ezúttal Verstappennek, mint a tavalyi első félévben? Ezek nagyszerűek lennének” – elmélkedett Carey.

Borítókép: Chase Carey (Fotó: XPB)

További tartalmak