Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg már tippelt a világbajnokra

Rosberg már tippelt a világbajnokra

GMM
Noha legutóbb biztató hírek érkeztek a Ferrari háza tájáról, a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg úgy érzi, korábbi csapata, a Mercedes ismét legyőzi majd a vörösöket. Ami az egyéni pontversenyt illeti, a német korábbi riválisára tenné a pénzét.

Több felejthető szezon után a vörösök 2017-ben ismét bajnoki kihívóvá tudtak válni, végül azonban alulmaradtak a Mercedesszel vívott küzdelemben. A cél idénre is a németek megszorongatása (illetve legyőzése) lehet, a szezonra való felkészülés pedig több forrás szerint is jól halad Maranellóban. Persze eközben a címvédő istálló sem tétlenkedik…

A csapat korábbi versenyzője – és világbajnoka –, Nico Rosberg úgy érzi, a munka ismét meghozza majd a gyümölcsét, és az ezüstösök 2018-ban is learatják a babérokat. „A jóslatom megegyezik a tavalyi eredményekkel” – kezdte a német, kinek véleményével idén gyakran találkozhatunk majd, hiszen a német RTL televízió egyik szakértőjeként dolgozik majd (a Mercedes tanácsadójának, Niki Laudának veszi át a helyét), és utazik el néhány kiválasztott versenyhétvégére.

Nico Rosberg (Fotó: XPB) Nico Rosberg (Fotó: XPB)

„Vagyis, idén is Lewis (Hamilton) nyer majd, de ezúttal csak egyetlenegy ponttal előzi majd meg Sebastiant (Vettel). Őket Lewis csapattársa, Valtteri Bottas követi majd, és utána a Red Bull két versenyzője jön, Max Verstappen és Daniel Ricciardo” – tette hozzá a 2016-os világbajnok, aki napokkal nagy sikere után szögre akasztotta bukósisakját.

Ahogyan ki is emelte, tippjével szinte egy az egyben lefedte a 2017-es végeredményt, igaz, Bottas mögé nem a honfitársat, Kimi Räikkönent helyezte, aki tehát várakozása szerint a Red Bull versenyzőitől is elmarad majd az idei közdelemben.

Rosberg korábbi riválisa, és jövőbeli kollégája (a szintén az RTL-nél „szakértősködő”) Timo Glock hasonló tippekkel állt elő, mint a korábbi világbajnok. „Szerintem a Ferrari remek alapokat tett le a tavalyi szezon során, és most erre építhetnek majd. A nyomás azonban sokszor megváltoztathatja a dolgokat, még akkor is, ha egy nagyon izgalmas, és az utolsó versenyig tartó összecsapást láthatunk majd” – magyarázta a Jordan, a Toyota és a Virgin/Marussia korábbi versenyzője.

Timo Glock (Fotó: Trienitz / XPB Images) Timo Glock (Fotó: Trienitz / XPB Images)
Borítókép: Nico Rosberg (Fotó: XPB)

További tartalmak