Musorujsag
Élő Eredmények

Az Alfáról kezdik: megjött a 2018-as Sauber!

Az Alfáról kezdik: megjött a 2018-as Sauber!

Sauber
Bemutatta a mostani felállásban első autóját az Alfa Romeo Sauber. A külső mellett a csapat egésze is megújult. A cél, hogy visszazárkózzanak a középmezőnyre.

Túl régóta küzdött már az ellenfelek helyett pusztán a fennmaradásért a Sauber csapata, ám 2018-ban új utakra lépett. Az istálló múlt év végén jelentette be, hogy partneri együttműködésbe kezd az Alfa Romeóval, amely amellett, hogy névadó szponzoruk lesz, technológiai és marketingtéren is komoly segítséget nyújt számukra. (Megtámogatva persze a testvércég, a Ferrari által.)

Ennek első jele a küllemére is teljesen megújult új autó, mely nemcsak kölcsönvette az Alfa jellegzetes vörös színét, de pár új szponzormatrica is fölkerült rá, ami az olasz márka vonzereje nélkül aligha történt volna meg. Új szponzorként csatlakozott a csapathoz az olasz Kappa, a Claro, a Richard Mille és a Carrera is. E külsőségek komoly változást hirdetnek: azok után, hogy a Sauber éveken át a szakadék szélén tántorgott, végre elég stabil gazdasági háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy újra elkezdjen az autója teljesítményével és az ellenfelek legyőzésével foglalkozni.

Az Alfa Romeo Sauber C37-es (Fotó: Sauber) Az Alfa Romeo Sauber C37-es (Fotó: Sauber)

Az új versenygép nevével a Peter Sauber által teremtett hagyományokat követi: a C37-es kódnévben a betű az alapító feleségének keresztnevét jelöli, a szám pedig a gyártó által eddig alkotott (nem csak az F1-ben) autók sorszámát. Ahogy azt a decemberi bemutatójuk előrevetítette, az autó piros-fehérben pompázik, azóta jelentős változás nem történt a festésen, ám a motorborítás légbeömlőjére a jelek szerint fölkerült az Alfa híres négylevelű lóheréje.

Ezen konstrukció esetében is elmondható, hogy a legérdekesebb részét az oldaldobozok körüli szekció jelenti, ám érdekes a korábban a Mercedestől és a Caterhamtől is látott osztott airbox-megoldás, valamint a korábbi Force Indiát idéző „orrlyukas” orrkúp is. A csapat a Williamshez hasonlóan fehérre festette a glóriáját.

Az Alfa Romeo Sauber C37-es (Fotó: Sauber) Az Alfa Romeo Sauber C37-es (Fotó: Sauber)

„Az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztunk és sok energiát fektettünk a C37-esbe. Ezért is annyira nagy eredmény, hogy ma be tudtuk mutatni az új autót” – nyilatkozta Frédéric Vasseur csapatfőnök. „A célunk 2018-ra egyértelmű: szeretnénk csökkenteni a hátrányunkat, és a szezon során folyamatosan fejlődni akarunk. Nagy lelkesedéssel és elszántsággal fejlesztettük a C37-est, és szeretnék köszönetet mondani a partnereink segítségéért is. Az Alfa Romeo visszatérése egy mérföldkő a cég történetében, és büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy múltú márka minket választott ehhez. Már alig várjuk, hogy az Alfa Romeo Sauber csapata támadásba lendüljön 2018-ban.”

A csapat versenyzőpárosát idén Marcus Ericsson és az újonc Charles Leclerc alkotja. „Marcus és Charles ideális duót képez, hiszen egyikük tapasztalt, másikuk egy ígéretes újonc. Marcus a csapattal már a negyedik évét kezdi a Forma–1-ben, értékes tagja a gárdánknak, a rutinja és a technikai visszajelzése is sokat érnek. Ami Charles-t illeti, a tehetségét már egyértelműen bizonyította a kisebb kategóriákban. Megérdemelte a Forma–1-es ülését” – mondta róluk Vasseur.

„Már jó ideje itt vagyok, együtt fejlődtünk a csapattal az elmúlt években. Kíváncsian várom, mire jutunk idén. Mindenki nagyon izgatott, velem együtt, izgalmas év vár ránk” – nyilatkozta Ericsson. „Nagyon motiváltak vagyunk, az Alfa Romeo érkezése is nagy lökést adott mindenkinek a gyárban, de nekünk, versenyzőknek is. Ami az autót illeti, tetszik az egyszerű és letisztult tervezés és festés. A fehér az Alfa vörös színével remek kontrasztot alkot, és a pályán biztosan még jobban fog kinézni.”

A monacói Leclerc-t is felvillanyozza az olasz márka támogatása. „Nagyon izgatottan várom az első F1-es szezonomat! Minden elég új lesz számomra, de a csapattal jól együtt dolgozunk, mindenki keményen készült. Izgalmas szezon vár rám, hiszen teljesen más lesz ilyen autót vezetni. Más az aerodinamika, sokkal gyorsabb az autó, de sokkal több ember is vesz körül. Az autó festése tetszik, a vörös a kedvenc színem, és kedvelem a 8C-t is. Az Alfa Romeo jelenléte nagy megtiszteltetés, hiszen ők nyerték az első két bajnokságot a Forma–1-ben. A csapatot biztosan előrébb fogja vinni a jelenlétük” – fogalmazott a Forma–2 tavalyi bajnoka, a Ferrari Akadémia legnagyobb reménysége.

A Sauber arról tájékoztatott, hogy új autóját először a február 26-án rajtoló barcelonai teszten próbálja ki élesben, igaz, korábban olyan hírek érkeztek, hogy már szerdán bejáratják azt egy barcelonai filmes napon.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Az Alfa Romeo Sauber C37-es (Fotó: Sauber)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/02/AlfaRomeo_front_3_4-1024x667.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Az Alfa Romeo Sauber C37-es (Fotó: Sauber)

További tartalmak