Musorujsag
Élő Eredmények

Kubica már a jövő héten tesztelheti a Williamst

Kubica már a jövő héten tesztelheti a Williamst

Motorsportweek
Már az első teszthéten kipróbálhatja a Williams új autóját a csapat tartalékversenyzője, Robert Kubica – derült ki a britek tesztbeosztásából.

Jövő hétfőn veszi kezdetét a 2018-as Forma–1-es előszezon első kollektív tesztje Barcelonában. Az autóját a mezőnyből másodikként leleplező Williams három versenyző között osztja fel a négy napot.

Az istálló úgy döntött, hogy az első teszthét minden napján két versenyzőt ültet autóba. Hétfőn a csapattal második szezonját megkezdő Lance Strollé lesz az első menet az FW41-essel, a kanadai aztán délutánra átadja a volánt állandó csapattársának, Szergej Szirotkinnek. A páros legközelebb a csütörtöki negyedik napon váltja egymást, akkor fordított sorrendben.

A keddi és szerdai gyakorláson eközben délutánonként szerepet kap a hivatalos tartalékversenyző, Robert Kubica, aki első napján Szirotkint, a másodikon Strollt váltja. Ezzel biztossá vált, hogy a lengyel már az első gyakorláson megismerkedhet a grove-iak új autójával. Elmondása szerint a pályateszt lehetősége feltétele volt annak, hogy elfogadta a tartalékos szerepkört 2018-ra.

Kubica a múlt évben két szezonközi tesztet már teljesített a mezőnnyel, augusztusban még a Renault-val körözött a Hungaroringen, az idény végén pedig már a Williamst vezette Abu-Dzabiban. Előszezoni teszten utoljára 2011-ben Valenciában láthattuk őt a Lotus színeiben – pár nappal súlyos ralibalesete előtt még az eredményjelző élén zárt.

A barcelonai tesztsorozat minden napja magyar idő szerint reggel 9 órakor kezdődik, este 18 óráig tart, 13 és 14 óra között pedig ebédszünet szakítja félbe a körözést.

Az első barcelonai teszt eddig ismert beosztása:

Csapat február 26. (hétfő) február 27. (kedd) február 28. (szerda) március 1. (csütörtök)
Ferrari Räikkönen Vettel Räikkönen Vettel
Red Bull Ricciardo Verstappen Ricciardo Verstappen
Force India Mazepin Ocon Pérez Latifi
Williams Stroll/Szirotkin Szirotkin/Kubica Stroll/Kubica Szirotkin/Stroll
Haas Grosjean Magnussen Grosjean Magnussen

Borítókép: Lance Stroll, Szergej Szirotkin és Robert Kubica (Fotó: Williams)

További tartalmak