Musorujsag
Élő Eredmények

Rózsaszín glóriával debütált a Force India!

Rózsaszín glóriával debütált a Force India!

Force India
A mezőny utolsó csapataként a Force India is bemutatta 2018-as autóját. A VJM11-est a barcelonai első tesztnap rajtja előtt leplezték le.

Ezen a téren most az utolsó hely jutott a Force Indiának. A tavalyi bajnoki 4. helyezett gárdán kívül már valamennyi csapat új autóját láthattuk. A tízből 8-an valamilyen formában már az előző héten megtartották a bemutatójukat, de még a hivatalos prezentációját szintén Barcelonára hagyó Toro Rosso is közzétett képet az STR13-asról, amit a többi riválishoz hasonlóan egy filmes napon már korábban bejáratott.

A Force India az egyetlen, aki ezt nem tette meg. Korábban úgy tűnt, a silverstone-iak talán új csapatnevüket, de akár még új befektetőiket is bejelenthetik, ám az esetleges tulajdonosváltás hírét hamar cáfolták, a névváltoztatásról pedig mostanság nemigen nyilatkoztak, pedig Otmar Szafnauer év elején megerősítette, készülnek rá.

Az új autót a csapat két versenyzője, Sergio Pérez és Esteban Ocon leplezte le a barcelonai garázs előtt. A gép festésében nem sokat változott, továbbra is a BWT rózsaszínjében pompázik – az istálló a glróiát is ilyenre festette –, igaz, egy kicsit több rajta a fehér. A VJM11-es elődjéhez hasonlóan egy lépcsőt visel orrán; oldaldobozai egyelőre nem olyan extrémek, mint egyes riválisoké.

A csapat felállása nem változott 2017-hez képest: továbbra is Sergio Pérez és Esteban Ocon alkotja párosukat, akiktől vélhetően idén is számíthatunk pár izgalmas ütközetre. Az új autót mindazonáltal nem egyikük, hanem az istálló fejlesztőversenyzője, az orosz Nyikita Mazepin fogja elsőként pályára vinni hétfőn.

Képgaléria:

 

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="969729"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/02/XPB_923309_1200px-1024x681.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Force India VJM11 (Fotó: XPB)

További tartalmak