Musorujsag
Élő Eredmények

Hazánkban is elérhető lesz az új online F1 TV!

Hazánkban is elérhető lesz az új online F1 TV!

Formula1.com
Az idei évtől interneten is követni lehet a Forma–1-es nagydíjak eseményeit. A sportág útjára indítja online csatornáját, mely Magyarországról is elérhető lesz.

A Forma–1 kereskedelmi ügyeit irányító Sean Bratches már korábban megígérte, az interneten is teljesen megújulnak, és a jövőben eddig nem látott tartalmakkal kedveskednek a szurkolóknak. Kedden aztán be is jelentették, útjára indul új élő internetes OTT-csatornájuk, az F1 TV PRO.

Az új platform segítségével mostantól számos országban, köztük hazánkban is élő közvetítések lesznek elérhetőek a nagydíjhétvégéken, melyeken a felhasználó a 20 autó bármely fedélzeti kameráján keresztül nézheti az eseményeket, egyszerre akár több kameraállásból is. Emellett a sajtótájékoztatókat, a betétfutamokat és az amúgy nem látható felvételeket is megtekinthetik a csatornán. „Az előfizetők kiválaszthatják, milyen tartalmakat, milyen módon és mikor szeretnének látni. Valamennyi szabadedzést, időmérő edzést és versenyt élőben közvetítünk, emellett a sajtótájékoztatókat, a futamokat követő interjúkat is” – írta az F1 hivatalos oldala.

A szolgáltatás ára várhatóan havi 8 és 12 dollár azaz 2-3 ezer forint körül lesz, és a jövőben mobil eszközökön is elérhetővé teszik. A választható nyelvek az angol, a francia, a német és a spanyol lesznek.

Arról, hogy mire is számíthatunk pontosan, a Forma–1 hivatalos honlapja már videót is közzétett.

A közvetítési jogok tulajdonosa a tervek szerint emellett F1 TV Acces néven egy olcsóbb – a már korábban is meglévőhöz hasonló – szolgáltatást is kínál majd, melyen összefoglalók, régi felvételek, rádiós kommentár és élőidős adatszolgáltatás lesz elérhető, élő közvetítés azonban nem.

Az új OTT-szolgáltatással az F1 elsősorban legnagyobb rajongóit célozza meg. „Az F1 TV-vel egy mérföldkőhöz érkeztünk a digitális megújulás felé vezető utunkon. Az F1 TV előfizetői célcsoportja elsősorban a legkeményebb szurkolók. Miközben hisszük, hogy új közönséget is meghódíthatunk a sportág számára, a termékünk fejlesztésével mindig figyelnünk kell a legmohóbb F1-rajongók kiszolgálására is” – nyilatkozta Frank Arthofer, az F1 digitális médiáért felelős igazgatója.

Mindez azonban csak az első lépése az F1-es közvetítések megújításának. Sean Bratches arról beszélt, hogy a hagyományos tévés közvetítések is teljesen megváltoznak, új kameraállásokkal, mikrofon-elhelyezésekkel, megfigyelők alkalmazásával, valamint zenés bejátszásokkal, összefoglalókkal, új grafikai csomaggal és információkkal javítják a versenyélményt.

További tartalmak