Musorujsag
Élő Eredmények

Új technikai igazgató a Red Bullnál

Új technikai igazgató a Red Bullnál

Motorsport
A csapathoz 2013-ban érkező Pierre Wache személyében a Red Bull új technikai igazgatót nevezett ki, egy „az istálló fejlődését elősegítő lépés” keretén belül. Noha a francia szakemberre fontos feladatok hárulnak majd, a műszaki részleget továbbra is Adrian Newey fogja vezetni.

Newey évek óta megosztja figyelmét a Red Bull F1-es csapata és egyéb technikai projektjei között (az utóbbi időben főként az Aston Martinnal dolgozott a Valkyrie nevű szuperautón), igaz, idén ismét komolyabban belevetette magát a királykategóriába. A barcelonai teszten például ő is ott volt az istállóval, ahol ennek ellenére folyamatosan erősítik, frissítik a technikai gárdát.

„Ez része a fejlődésünknek” – jelentette ki a csapatvezető, Christian Horner Wache előléptetése kapcsán. „Adrian marad a részleg első embere, technikai igazgatóként Pierre központi szerepet tölt majd be, és Rob Marshall főmérnöki posztja is változatlan marad” – tette hozzá.

A csapatvezető azt is megerősítette, hogy a Red Bull technikai részlegének más fontos alkalmazotti is megtartják pozíciójukat, vagyis továbbra is Paul Monaghan marad az autókért felelős főmérnök, és Dan Fallows az aerodinamikai osztály vezetője.

Wache még a Michelin mérnökeként debütált a királykategóriában, majd a gumiszállító távozását követően a Saubernél kezdett dolgozni. Innen igazolt 2013-ban a bikásokhoz. „Tudom, milyen felelősség jár ezzel a poszttal” – nyilatkozta előléptetése kapcsán. „De tudom, milyen eredményeket érhetünk el, és bizonyítani akarom, hogy képes vagyok a helytállásra” – tette hozzá.

„Nem fogok mindent megváltoztatni, de szükségszerűen másképpen dolgozom majd. Adrian inkább az aerodinamikai oldallal foglalkozott, én viszont inkább arra összpontosítok majd, hogyan juttassuk el a teljesítményt a versenypályára” – magyarázta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Wache az Azeri Nagydíj dobogósaival (Fotó: XPB)

További tartalmak