Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Ralizás még igen, Indy 500 már nem

Räikkönen: Ralizás még igen, Indy 500 már nem

F1 Racing
Kimi Räikkönen el tudja képzelni, hogy egy nap még visszakanyarodik a rali világához, ám más sorozatok is érdekelnék.

Azt egyelőre még nem tudhatjuk, hány szezon vár a Forma–1-ben Kimi Räikkönenre, ám az biztos, hogy a visszavonulás számára már nem lesz teljesen új élmény, hiszen amikor 2009-ben búcsút intett a Ferrarinak, kétéves szünetet tartott. Ez idő alatt több kategóriában is kipróbálta magát, többek között a ralivilágbajnokságban is.

Az F1 Racingnek elárulta, a WRC-k világa második F1-es visszavonulása után is szóba jöhet nála – igaz, már nem olyan komolyan, mint korábban. „Talán egy-két ralit teljesítek. Csak szórakozásból. Legalábbis remélem, hogy így lesz” – fogalmazott a Jégember.

Räikkönen 2010-ben és 2011-ben teljes szezont futott a világbajnokságon, legjobb eredményét pedig első évében érte el: Törökországban ötödikként zárt. Az összetettben a 10. helyet szerezte meg.

Ami a raliautókat illeti, kedvenc versenygépe eddig a Citroen DS3 volt. „Könnyű, agilis, nagy teljesítménnyel – nagyon élveztem. Mindig nehéz volt igazán gyorsan vezetni, mert közben még az útmutatásra is figyelned kellett, de maga a vezetés nem volt nehéz. A tesztpályán gyorsnak lenni ugyanakkor más, mint az adott etapon bizonyítani.”

A levegőben Kimi Räikkönen és a Citroen DS3 (Fotó: XPB) A levegőben Kimi Räikkönen és a Citroen DS3 (Fotó: XPB)

2007 bajnokát azonban nemcsak a hagyományos ralizás vonzza, hanema ralikrossz is. „Eddig még nem volt időm tesztelni egy ilyen autót, de párszor már felkínálták a lehetőséget. Nagyon élvezetesnek tűnik, hasonlít a WRC-autókhoz, de azoknak nagyobb a teljesítményük. Biztosan klassz lenne legalább kipróbálni egyszer.”

Ezzel szemben egyvalamit biztosan nem tervez kipróbálni: az IndyCart. „Ezt inkább nem” – felelte, amikor a Fernando Alonso által tavaly teljesített Indy 500-ról kérdezték. „Az Indy egy klassz verseny, és igen, pár évvel ezelőtt valószínűleg vállaltam volna. De most már nem.”

Borítókép: Kimi Räikkönen 2011-ben a Francia Ralin (Fotó: XPB)

További tartalmak