Vérszemet kapott a Haas: harcolhatunk a 4. helyért!

A csapatfőnök, Günther Stiner úgy érzi, a Haas minden szükséges eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy harcban legyen a gyártók bajnokságának negyedik helyezéséért. Ami ezt a küzdelmet illeti, már most biztosra veszi, a középmezőny kicsik lesznek a különbségek.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Az amerikaiak első és második Forma–1-es szezonjukban is nyolcadikként végeztek a pontversenyben, második nekifutásra viszont több egységet sikerült gyűjteniük, miközben idővel jóformán már csak és kizárólag a 2018-as autóra összpontosítottak. Lépésük úgy tűnik, kifizetődő lesz, a teszteredmények ugyanis azt sugallják, sikerült előrelépniük.


Úgy tűnik, a szezon elején harcban lehetnek a középmezőny legjobbjaival. A szezont egyelőre az istálló is magabiztosan várja: csapatfőnökük például egyértelmű választ adott, amikor arról kérdezték, lát-e valami okot arra, hogy nem lesznek ott a három nagy mögötti összecsapásban.
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)


„Nem!” – jelentette ki Steiner. „Ott szeretnénk lenni. Képesnek kell lennünk erre. Remélhetőleg képesek is leszünk rá. Tavaly a nyolcadik helyen végeztünk, de harcban voltunk a hatodik helyezésért. Nyolc ponton múlt a dolog. Nem túl jó, hogy ennyivel maradtunk le, de azért nem is volt katasztrófa. Mindenki ezt a pozíciót akarta megszerezni, az ember pedig néha nyer, néha viszont veszít” – magyarázta a tapasztalt sportvezető.


„A Forma–1-ben többé nincsenek gyenge csapatok. Roppant minőségi a mezőny. Hosszú idő óta az egyik legversenyképesebb szezon lehet ez a kategóriában. Vegyük ki az első hármast, hiszen ők egy másik ligában vannak, de mögöttük nagyon nagy a csata. Roppant szoros a mezőny. Érdekesnek tűnik a dolog, és sokat segíthet az év végén, ha ott leszünk a pontszerzők között” – folytatta.


A csapat tulajdonosa, Gene Haas azt mondta, fél másodpercre kell lenniük partnerüktől, a Ferraritól, Steiner pedig nem talált kivetnivalót ebben az egyelőre meglehetősen ambiciózusnak tűnő kijelentésben. „Komoly célokat kell kitűznünk magunk el. Ő sem, és én sem azért vagyok itt, hogy utolsók legyünk. Ez egy nagy cél, de előállhat ilyenekkel, és bármit megtehet, ha nem sikerül elérnünk. Keményen dolgozunk az előrelépésért, és majd látjuk, mit hoz az Ausztrál Nagydíj. Szerintem ez egy jó cél, de ha nem vagy ambiciózus, ebben a sportban nehezen érthetsz el sikereket. Nehéz lesz, de Gene remek lehetőségeket adott már nekünk” – zárta gondolatát.
Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)